Trimite unui prieten

Primarul Florin Birta i-a oferit o diplomă de excelență pianistului orădean Thurzó Zoltán

Marti , 22 Noiembrie 2022, 10:57

Exportă PDF - Primarul Florin Birta i-a oferit o diplomă de excelență pianistului orădean Thurzó Zoltán Tipărește pagina - Primarul Florin Birta i-a oferit o diplomă de excelență pianistului orădean Thurzó Zoltán Trimite unui prieten - Primarul Florin Birta i-a oferit o diplomă de excelență pianistului orădean Thurzó Zoltán
Primarul Florin Birta i-a oferit o diplomă de excelență pianistului orădean Thurzó Zoltán

Primarul Florin Birta i-a oferit astăzi, 22 noiembrie, o diplomă de excelență pianistului orădean Thurzó Zoltán, deținător a două recorduri mondiale, în semn de recunoștință pentru performanța deosebită, profesionalism și dăruire, dar și ca apreciere a activității de promovare a orașului Oradea peste hotare. La rândul lui, edilul a primit din partea artistului o fotografie înrămată reprezentându-l pe acesta lângă pian, pe când se afla pe masivul Everest, ținând steagul Oradiei.

„Vreau să vă felicit și să vă asigur de toată aprecierea și recunoștința pentru performanțele obținute, mai ales că, astfel, ați reușit să faceți cunoscut numele orașului nostru la nivel internațional. Suntem aici pentru a susține performanța de orice fel și vă încredințez de toată deschiderea și sprijinul administrației publice locale'', a precizat primarul Florin Birta.

Thurzó Zoltán a intrat în Cartea Recordurilor pentru performanţa de a cânta la pian (13 iunie 2022) la cea mai mare altitudine la care s-a cântat vreodată, respectiv 5.325 de metri, în Nepal, pe Muntele Everest. Acesta a interpretat 28 de imnuri naționale și 32 de partituri ale compozitorilor din aceste țări. Pe 25 septembrie, tot în acest an, Thurzó a stabilit un al doilea record mondial pentru cel mai lung concert din lume. Acesta a cântat la pian 130 de ore, cu o pauză de 5 minute pe oră.

„Nu a fost deloc ușor, dar mă bucur că am reușit să bifez cele două performanțe. M-am dus cu sufletul deschis și cu multă voință. Sper ca cele două recorduri stabilite să-mi deschidă mai multe uși și astfel să pot duce inclusiv numele orașului nostru pe marile scene ale lumii. Îmi doresc să deschid la Oradea un muzeu al muzicii, mai ales că familia mea este una cu rădăcini adânci în istoria orădeană”, a menționat Thurzó Zoltán.

Artistul orădean este decis însă să nu se oprească aici și vrea să mai intre o dată în Cartea Recordurilor, ca fiind artistul care a bătut o clapă de pian de cele mai multe ori într-un minut.

Galeria foto - Primarul Florin Birta i-a oferit o diplomă de excelență pianistului orădean Thurzó Zoltán

Ziua sustenabilitatii
Refugiati
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
PUG
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator