Trimite unui prieten

Primarul Florin Birta i-a prezentat ministrului Sorin Cîmpeanu stadiul lucrărilor la noile cămine studenţeşti din campusul Universității

Marti , 26 Iulie 2022, 14:59

Exportă PDF - Primarul Florin Birta i-a prezentat ministrului Sorin Cîmpeanu stadiul lucrărilor la noile cămine studenţeşti din campusul Universității Tipărește pagina - Primarul Florin Birta i-a prezentat ministrului Sorin Cîmpeanu stadiul lucrărilor la noile cămine studenţeşti din campusul Universității Trimite unui prieten - Primarul Florin Birta i-a prezentat ministrului Sorin Cîmpeanu stadiul lucrărilor la noile cămine studenţeşti din campusul Universității
Primarul Florin Birta i-a prezentat ministrului Sorin Cîmpeanu stadiul lucrărilor la noile cămine studenţeşti din campusul Universității

Primarul Florin Birta şi președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan l-au însoţit azi, 26 iulie, pe Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, aflat în vizită de lucru la Oradea, pe șantierul de la căminele C1 și C2, care se construiesc în campusul Universităţii.

Cele două cămine urmează să fie ridicate pe malul stâng al pârâului Peţa, între noua Sală Polivalentă şi căminul C4, pe o suprafață de peste 10.000 de mp.

Primarul Florin Birta a explicat efectele pe care le va produce această investiție: „În primul rând, va crește capacitatea de cazare în campusul Universității, apoi se vor îmbunătăți condițiile de cazare, având în vedere că în fiecare cameră vor fi repartizaţi doar doi studenți. Asta va face ca spaţiul campusului universitar orădean să devină unul atractiv atât pentru studenții din județ, dar și pentru cei veniți din alte orașe ale țării, fapt dublat de oferta de muncă a companiilor din Parcul Industrial, care caută specialiști cu pregătire universitară. În plus, Primăria Oradea oferă studenților în IT, care frecventează Universitatea Oradea, cazarea și masa gratuită, tocmai pentru a susține acest domeniu atât de important pentru un dezvoltarea unui oraș. Estimăm că anul viitor, odată cu începerea anului universitar, cele două cămine studențești vor fi finalizate".

Președintele Consiliului Județean, Ilie Bolojan, a subliniat faptul că acest gen de investiții se adresează în primul rând tinerilor: „Ei reprezintă principala resursă a unui oraș și a unui județ. Este important să nu ne plece tinerii. Asta este ceea ce ne dorim. Dar, pentru asta trebuie să le oferim condiții, un oraș și un județ cu o infrastructură adecvată, un oraș primitor și locuri de muncă".   

Lucrările sunt acum la stadiul de excavare a fundației, urmând ca, după finalizarea acestora, să se continue cu pregătirea armăturilor și cofrarea fundațiilor.

Căminele vor avea 234 de camere, cu un total de 464 de locuri, în fiecare cameră urmând să fie repartizaţi doi studenţi.

Constructorul este S.C IGNA Construct SRL, iar termenul pentru finalizarea lucrărilor este octombrie 2023.

De asemenea, în cadrul proiectului s-a propus ca, odată cu construirea căminelor C1 şi C2, să se dezvolte, printr-un proiect aferent de rețele, toată partea de echipare edilitară şi de sistematizare verticală. Aceasta cuprinde: amenajarea căilor de circulație auto şi pietonală, echiparea cu reţele de apă-canal, termoficare și branşare la Staţia termică-geotermală S.T.G.O., reţea de electricitate (translatarea postului trafo) corelat cu proiectul urban de extindere a sistemului de circulație, de linii de tramvai şi rețeaua de gaze, astfel încât întreaga zonă Habitat 1, inclusiv căminul existent, să funcţioneze în parametri optimi.

Proiectul de construire a celor două cămine studenţeşti a fost anunţat în anul 2018, fiind parte dintr-un masterplan de reabilitare a campusului Universităţii din Oradea. 

Valoarea lucrărilor este de 31.955.703,35 lei (fără TVA).

În atașament găsiți o galerie foto din timpul vizitei de astăzi.

 

 

Galeria foto - Primarul Florin Birta i-a prezentat ministrului Sorin Cîmpeanu stadiul lucrărilor la noile cămine studenţeşti din campusul Universității

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator