Trimite unui prieten

Proiecte complexe, avizate de specialiștii CMUAT

Luni , 1 August 2022, 15:01

Exportă PDF - Proiecte complexe, avizate de specialiștii CMUAT Tipărește pagina - Proiecte complexe, avizate de specialiștii CMUAT Trimite unui prieten - Proiecte complexe, avizate de specialiștii CMUAT
Proiecte complexe, avizate de specialiștii CMUAT

Zeci de proiecte complexe au fost analizate de specialiștii Comisiei municipale de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT), în ședința de săptămâna trecută.

Eparhia Reformată de pe lângă Piatra Craiului a solicitat avizul Direcției Arhitect Șef pentru amenajare cantină socială, schimbare învelitoare și reabilitare fațadă, la un imobil situat pe strada Mihai Viteazul nr. 5 din Oradea. Este vorba despre amenajarea unei cantine sociale într-o construcție existentă, sala de va avea o capacitate de 52 de locuri și va fi deservită de o zonă de preparare bucătărie și grupuri sanitare.

Parcela are o suprafață de 1.410 mp și este ocupată de trei corpuri: clădirea principală (C1) și două corpuri anexe (C2 și C3). Obiectul proiectului este clădirea principală, mai precis o parte din aceasta. Cele două anexe se propun pentru demolare și fac obiectul unei documentații separate. Construcția are regimul de înălțime parter.

Corpul C1 are funcțiunea actuală de alimentație publică, corpurile C2 și C3 sunt corpuri anexe ce se vor demola. Obiectivul se află din punct de vedere urbanistic în SZ CP 01-4, subzona Orașul Nou. Imobilul care face obiectul documentației nu figurează pe lista monumentelor și nici nu este o clădire cu valoare arhitecturală sau ambientală. Clădirea a fost edificată de comunitatea evreilor din România în anul 1889 cu funcțiunea de baie rituală. La ora actuală funcțiunea dorită este de cantină socială.

Locuințe semicolective în cascadă, pe strada Doja

Cihei Residence a solicitat aviz Plan Urbanistic Zonal pentru operațiuni cadastrale, parcelare, modificare zonă funcțională, reglementare acces în vederea construirii de locuințe semicolective în cascadă. Amplasamentul se află în partea estică a orașului Oradea, pe strada Gheorghe Doja la numărul 184, în zona adiacentă stațiunii pomicole.

Se propun patru subzone, una dintre ele fiind destinată amplasării de nouă imobile înșiruite în cascadă. Acestea vor avea câte două unități locative fiecare, beneficiind de caracteristicile reliefului.

Regimul de înălţime maxim admis este de două nivele supraterane în cascadă, cu un nivel pentru fiecare unitate locativă.

"Documentația se referă la schimbarea de zonă funcțională din URT ALV în zonă pentru construirea de locuințe individuale și în cascadă. Este un exemplu foarte bun de urbanizare a zonelor funcționale de tip ALV", a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al municipiului Oradea. 

 

 

Galeria foto - Proiecte complexe, avizate de specialiștii CMUAT

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator