Trimite unui prieten

Proiecte importante pentru Oradea, avizate de specialiștii CMUAT

Luni , 9 Mai 2022, 16:22

Exportă PDF - Proiecte importante pentru Oradea, avizate de specialiștii CMUAT Tipărește pagina - Proiecte importante pentru Oradea, avizate de specialiștii CMUAT Trimite unui prieten - Proiecte importante pentru Oradea, avizate de specialiștii CMUAT
Proiecte importante pentru Oradea, avizate de specialiștii CMUAT

Comisia municipală de urbanism și amenajare a teritoriului (CMUAT) a avizat favorabil proiectul de readucere la viață a brutăriei din Cetatea Oradea. Odată finalizată investiția, vizitatorii se vor putea plimba prin încăperile de producere a pâinii.

Cetatea Oradea, un monument istoric de categorie A și un important obiectiv pentru Oradea, devine din ce în ce mai atractiv.

SC Honest Food SRL a solicitat aviz arhitect-șef pentru un proiect de recompartimentare și amenajări interioare și exterioare la corpul H din cetate. Modificările se vor face în scopul amenajării unor spații de alimentație publică (restaurant și cafenea) brutărie și cofetărie. De asemenea, se propune amenajarea a două terase în exteriorul clădirii, una aferentă restaurantului de 165 mp și una aferentă cafenelei de 151 mp.

Proiectul prevede amenajarea la parter a unor zone de evenimente (restaurant), o zonă de brutărie/cofetărie care este accesibilă și publicului, spațiile fiind despărțite prin pereți de sticlă pentru a oferi vizitatorilor vizibilitate asupra întregului proces de realizare a pâinii.

„Vorbim despre o clădire istorică a cărei destinație a fost brutărie, iar prin investiția propusă se reactivează istoria acesteia. Cuptoarele existente au fost readuse la viață și, ca noutate, se va realiza un circuit intern de vizitare a procesului de coacere și pregătire a pâinii și produselor de panificație. Important de știut că prin avizarea și realizarea acestui proiect nu vor exista modificări de structură a clădirii", a precizat Arina Moș, viceprimarul municipiului Oradea.

Școală rabinică

Comunitatea Evreilor din Oradea a solicitat aviz arhitect-șef pentru Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru construire școală rabinică, cantină ritualică și spații de cazare. În vederea realizării acestei dezvoltări se propune desființarea unor corpuri parazitare situate la frontul străzii Mihail Kogălniceanu. Noua clădire va avea un regim de înălțime S+P+2E+R și va fi amplasată la frontul străzii Mihail Kogălniceanu, în locul clădirilor propuse spre desființare. Spațiile verzi și locurile de parcare aferente funcțiunilor se vor amenaja în incintă.

„Prin realizarea acestui obiect se va reîntregi frontul stradal, dând plusvaloare ansamblului istoric. Este un obiectiv foarte important pentru comunitatea evreiască, dar și pentru municipiu, prin ineditul clădirii", a punctat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașului Oradea. 

 

 

Galeria foto - Proiecte importante pentru Oradea, avizate de specialiștii CMUAT

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator