Trimite unui prieten

S-a aprobat PUZ-ul pentru construirea noului stadion din apropierea Sălii Polivalente

Joi , 28 Iulie 2022, 15:33

Exportă PDF - S-a aprobat PUZ-ul pentru construirea noului stadion din apropierea Sălii Polivalente Tipărește pagina - S-a aprobat PUZ-ul pentru construirea noului stadion din apropierea Sălii Polivalente Trimite unui prieten - S-a aprobat PUZ-ul pentru construirea noului stadion din apropierea Sălii Polivalente
S-a aprobat PUZ-ul pentru construirea noului stadion din apropierea Sălii Polivalente

Consiliul Local a aprobat azi Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea noului stadion, respectiv a noului complex sportiv pe care municipalitatea dorește să-l construiască în apropierea Sălii Polivalente.

Primarul Florin Birta a prezentat problemele întâmpinate și a explicat etapele demarării acestui proiect: „În ianuarie 2021, Consiliul Local vota o hotărâre pentru anularea unui PUZ privind construirea unor locuințe în această zonă. Hotărârea a fost însă atacată în instanță de inițiatorul acelui PUZ, iar instanța a anulat Hotărârea Primăriei privind anularea Planului Urbanistic Zonal. În acest moment, situația se reglementează prin PUZ-ul propus pentru construirea complexului sportiv, în sensul că într-unul dintre articolele sale se menționează că toate prevederile contrare acestui PUZ se anulează. Practic, prin aprobarea PUZ-ului pentru construirea complexului sportiv se anulează vechiul PUZ care prevedea construcția de locuințe în zona respectivă. Asta înseamnă că putem demara procedurile de înaintare către Compania Națională de Investiții a întregii documentații pentru construirea noului stadion în zonă".

De menționat că, de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, prin care se aprobă noul PUZ, încetează aplicabilitatea Planului Urbanistic Zonal aprobat prin HCL nr. 651/2006 pe aria studiată prin PUZ.

Astfel, noul PUZ vizează reconversia funcțională a zonei cuprinse între str. Făgărașului, str. Traian Blajovici, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul" și Grădina Zoologică, în zona de "Instituții și Servicii Publice constituite în ansambluri independente".

Reglementările cu privire la organizarea urbanistică stabilite prin PUZ au un termen de valabilitate de 10 ani de la data aprobării lor.

Scopul principal al planului urbanistic a fost corelarea prevederilor urbanistice cu investiția inițiată de municipiul Oradea pentru „Construire Complex Sportiv" cu infrastructura aferentă acestuia.

Noul PUZ, care privește construirea Complexului sportiv pe str. Făgărașului, nr. 2 studiază un teren în suprafață de 211.664 mp, teren pe care se propun cinci obiective de investiție.

Aceste obiective  se vor realiza etapizat astfel:  

- Obiectivul 1: stadionul cu regim de înălțime S+P + 3 R + terasă cu  hotel în regim de înălțime S+P+M +2E;

- Obiectiv 2: Protejarea și punerea în valoare a clădirilor vechi propuse pentru clasare sau protecţie locală - Capela Rhedey și clădirea în regim Parter situată în partea nordică a Liceului Sportiv și clădirea P+E situate în partea nordică a stadionului de atletism;

- Obiectiv 3: parc și terenuri de sport (pe amplasament actual al grădinii zoologice se va amenaja un parc, iar în continuare până la str. Făgărașului se vor amenaja terenuri de sport);

- Obiectivul 4: Liceul cu program sportiv, cu săli de sport și bazin de înot didactic;

-  Obiectivul 5 - Stadionul atletism construcție în regim de înălțime S+P+E cu pistă de încălzire și tribună.

„Ultimele două obiective depind foarte mult de transferul de proprietate de la Liceul cu program Sportiv, respectiv de la Ministerul Educației către municipiul Oradea. În discuțiile pe care le-am avut cu ministrul Educației în timpul vizitei sale din această săptămână la Oradea, am fost asigurat că Proiectul de Hotărâre de Guvern de care avem nevoie va fi finalizat și supus apoi aprobării. Totodată am avut discuții cu Ministrul Dezvoltării, dl. Cseke Attila,  în cadrul cărora l-am anunțat de supunerea spre aprobarea Consiliului Local a acestui PUZ, urmând ca săptămâna viitoare să înaintăm documentația către Ministerul Dezvoltării", a completat primarul Florin Birta.

 

 

Galeria foto - S-a aprobat PUZ-ul pentru construirea noului stadion din apropierea Sălii Polivalente

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator