Trimite unui prieten

S-a aprobat un nou regulament privind finanțarea ONG-urilor – 300.000 de lei alocați activităților nonprofit pentru anul 2022

Joi , 31 Martie 2022, 15:43

Exportă PDF - S-a  aprobat un nou regulament privind finanțarea ONG-urilor – 300.000 de lei alocați activităților nonprofit pentru anul 2022 Tipărește pagina - S-a  aprobat un nou regulament privind finanțarea ONG-urilor – 300.000 de lei alocați activităților nonprofit pentru anul 2022 Trimite unui prieten - S-a  aprobat un nou regulament privind finanțarea ONG-urilor – 300.000 de lei alocați activităților nonprofit pentru anul 2022
S-a  aprobat un nou regulament privind finanțarea ONG-urilor – 300.000 de lei alocați activităților nonprofit pentru anul 2022

Consiliul Local a aprobat azi, 31 martie, un nou regulament privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitățile nonprofit de interes local.

Municipalitatea a decis reluarea finanțării ONG-urilor în baza unui nou regulament, mult mai simplificat, care cuprinde toate reglementările legislative legate de posibilitățile de finanțare de programe nerambursabile, domeniile de interes pentru municipalitate, dar și pentru entitățile producătoare de evenimente culturale, sportive etc.

În prealabil, regulamentul a fost supus consultării publice, cei interesați putând transmite opinii și sugestii.

„Perioada de depunere a proiectelor va fi 15 aprilie - 31 mai. Suma alocată activităților nonprofit pentru anul 2022 se ridică la 300.000 de lei, din care 100.000 lei pentru tineret. Adresez rugămintea societății civile de a-și desemna doi reprezentanți în comisia de evaluare a proiectelor. Potrivit regulamentului, această comisie este formată dintr-un reprezentat al Primăriei Oradea și două persoane din partea societății civile. Pentru suma de 100.000 lei care va reveni organizațiilor de tineret, urmează ca în perioada următoare să am mai multe întâlniri cu astfel de ONG de tineret, pentru că, așa cum am mai spus, dorim să constituim la nivelul primăriei consiliul consultativ pe probleme de tineret", a precizat primarul Florin Birta.

La depunerea proiectelor, materialele se vor putea transmite online, iar cele de mari dimensiuni prin wetransfer sau Google Drive.

Grila de evaluare propusă în regulament pentru fiecare proiect este următoarea: relevanța proiectului (punctaj maxim - 30 p), consistența tehnică (punctaj maxim - 10 p), capacitatea managerială (punctaj maxim - 10 p), soliditatea financiară (punctaj maxim - 30 p), rezultate așteptate (punctaj maxim - 15 p). Punctajul minim pe care trebuie să îl obțină un proiect este de 60 puncte.

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator