Trimite unui prieten

S-a semnat contractul pentru realizarea unei noi stații termice geotermale, în zona Imprimeriei de Vest

Vineri , 17 Iunie 2022, 14:51

Exportă PDF - S-a semnat contractul pentru realizarea unei noi stații termice geotermale, în zona Imprimeriei de Vest Tipărește pagina - S-a semnat contractul pentru realizarea unei noi stații termice geotermale, în zona Imprimeriei de Vest Trimite unui prieten - S-a semnat contractul pentru realizarea unei noi stații termice geotermale, în zona Imprimeriei de Vest
S-a semnat contractul pentru realizarea unei noi stații termice geotermale, în zona Imprimeriei de Vest

A fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul de valorificare a energiei geotermale în zona Ioșia Nord, care are ca scop realizarea unei noi stații termice geotermale. Contractul a fost semnat între INNOVATION NORWAY, în calitate de Autoritate de Management a Fondurilor Norvegiene și SEE, și Municipiul Oradea, în calitate de promotor de proiect.

Proiectul „Valorificarea energiei geotermale în asociere cu agent termic primar, pentru producerea agentului termic pentru încălzire și apă caldă în zona Ioșia-Sud" este finanțat în cadrul Programului de Energie în România prin intermediul Mecanismului Financiar al SEE și Norvegia 2014-2021.

Valoarea totală a investiției este de 3.850.900,54 euro (TVA inclus), contribuția granturilor SEE (EEA and Norway Grants) este de 1.997.000,00 euro (TVA inclus), iar cea a Primăriei Municipiului Oradea de 1.853.900,54 euro (TVA inclus).

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă producerea de energie cu emisii scăzute de carbon și siguranță mai mare în furnizarea încălzirii.

Scopul proiectului constă în folosirea resurselor locale de energie regenerabilă geotermală pentru prepararea agentului termic pentru încălzire în sistemul centralizat orădean provenite de la două foraje de adâncime: foraj 4005 exploatat de Transgex S.A și foraj 1720 exploatat de Foradex Vest S.A.

Proiectul prevede construirea unei Stații Termice Geotermale în zona Imprimeriei de Vest, pe locația Punctului Termic 516 (acum dezafectat), utilarea acestuia cu echipamentele energetice necesare, realizarea rețelelor geotermale de la cele două foraje, și racordarea acestora la noua Stație Termică. În final, de la Stația Termică Geotermală vor fi alimentate cu energie termică mai multe puncte termice din zona Ioşia. Totodată, vor fi realizate instalații moderne de automatizare, SCADA și transmisie date între componentele sistemului.

Durata estimată a lucrărilor este de 18 luni, din care 3 luni proiectare și 15 luni execuție.

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator