Trimite unui prieten

Stadionul Motorul, impracticabil în prezent, va fi modernizat

Joi , 26 Mai 2022, 15:20

Exportă PDF - Stadionul Motorul, impracticabil în prezent, va fi modernizat Tipărește pagina - Stadionul Motorul, impracticabil în prezent, va fi modernizat Trimite unui prieten - Stadionul Motorul, impracticabil în prezent, va fi modernizat
Stadionul Motorul, impracticabil în prezent, va fi modernizat

Stadionul „Motorul", aflat în proprietatea municipiului Oradea, care nu permite în prezent practicarea niciunei activități sportive, va fi modernizat cu bani de la bugetul local. Consiliul Local Oradea a aprobat astăzi, 26 mai, indicatorii tehnico-economici la faza DALI în vederea realizării acestui obiectiv de investiții.

Localizată pe Calea Clujului, nr. 202C, suprafața de joc este degradată și impracticabilă pentru fotbal sau alte sporturi, iar tribunele sunt în stare avansată de degradare, reprezentând un real pericol pentru eventualii utilizatori.

De menționat este faptul că, în aceeași zonă, în toamna anului trecut, au început lucrările la viitorul complex sportiv, care se află în spatele terenului de fotbal „Motorul". Investiția se realizează cu finanțare guvernamentală, prin grija Companiei Naționale de Investiții, în cadrul Programului național de construcții de interes public sau social, subprogramul „Complexe sportive". Primăriei Oradea îi revin lucrările care vizează asigurarea utilităților și amenajarea drumurilor de acces.

„Avem un proiect cu Ministerul Dezvoltării și Compania Națională de Investiții prin care zona din jurul stadionului Motorul se modernizează, acolo au și început lucrările de construcție a noului complex sportiv și atunci mai rămânea doar stadionul nemodernizat, stadion pe care municipiul Oradea și l-a asumat pentru a-i schimba înfățișarea'', a precizat primarul Florin Birta, în cadrul conferinței de presă premergătoare ședinței Consiliului Local.

Obiectivele principale ale proiectului constau în:

1.    Amenajare teren: se va decoperta în totalitate stratul de gazon existent, se vor reamenaja spațiile verzi și se va realiza sistemul de drenaj și canalul colector al terenului de fotbal.

2.     Modernizare stadion: se va instala un sistem de irigare a terenului de joc și a spațiilor verzi, lucrări de instalații electrice pentru nocturnă, lucrări de compactare teren, lucrări de însămânțare gazon, realizare împrejmuire, amenajare zonă de antrenament și construire tribune metalice.

3.     Construire clădire vestiare: se vor construi două vestiare pentru sportivi, un vestiar pentru arbitri și o sală de fitness. Acestea sunt necesare întrucât în locație se vor desfășura numeroase turnee de juniori, cu un număr ridicat de echipe participante, inclusiv cu participare internațională.

„Când aceste lucrări la stadionul Motorul și cele la complexul sportiv pe care-l construiește CNI-ul vor fi gata, vom avea o bază sportivă de aproximativ 13.000 mp în zona străzii Calea Clujului, care va putea fi folosită de asociații, cluburi sportive sau de orădenii care doresc să practice sporturi'', a mai subliniat edilul.

Prin realizarea investiției se dorește asigurarea condițiilor optime de funcționare și de exercitare a domeniului specific de activitate reprezentat de activități sportive, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, impuse de legislația specifică. După finalizarea modernizării,  stadionul va găzdui turnee de juniori, inclusiv cu participare internațională, la care vor intra în competiție un număr ridicat de echipe. Valoarea totală a lucrărilor conform devizului general de la faza DALI este de 3.868.727,00 lei fără TVA, din care C+M: 2.872.450,00 lei fără TVA. 

 

 

Galeria foto - Stadionul Motorul, impracticabil în prezent, va fi modernizat

Serviciul 112
Digital Oradea
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator