Trimite unui prieten

Stadiul lucrărilor la piațeta de deasupra Parcării Independenței

Joi , 21 Septembrie 2023, 15:22

Exportă PDF - Stadiul lucrărilor la piațeta de deasupra Parcării Independenței Tipărește pagina - Stadiul lucrărilor la piațeta de deasupra Parcării Independenței Trimite unui prieten - Stadiul lucrărilor la piațeta de deasupra Parcării Independenței
Stadiul lucrărilor la piațeta de deasupra Parcării Independenței

Lucrările de amenajare a zonei publice situate deasupra parcării subterane din strada Independenței au avansat. Acestea se desfășoară pe amplasamentul delimitat de strada Independenței, malul Crișului Repede, Sinagoga Sion și Podul Sf. Ladislau.

Astfel, la corpul C1, cel care va găzdui galeria de artă și un spațiul expozițional, structura de rezistență este finalizată în proporție de 90%, urmând ca săptămâna aceasta să fie turnat ultimul planșeu. Urmează apoi montarea structurii metalice a pavilionului. În etapa următoare se va trece la compartimentarea spațiilor, amenajarea pardoselilor, montarea tâmplăriei și alte finisaje.

Totodată, la partea de cascade, structura de rezistență este deja realizată, inclusiv montarea instalațiilor cuvelor.

Treptele exterioare și gradenele ce conduc către promenada de pe malul Crișului Repede au fost finalizate, urmând să fie îmbrăcate în plăci de granit.

Cupola de sticlă a spațiului expozițional găzduit de corpul C1 va fi decorată în stil Art Nouveau, cu elemente florale, dar și cu elemente geometrice de tip Secession. Regimul de înălțime a clădirii este P + etaj, fiind prevăzut cu pereți cu gradene de apă și o fântână arteziană perimetrală. Fațadele etajului vor fi retrase față de planul parterului și vor fi  realizate din pereți din sticlă.

Mobilierul urban va consta din bănci de granit cu jardiniere și stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

În ceea ce privește Corpul C2, cel care va găzdui un punct de informare turistică, se lucrează la instalațiile sanitare și la finalizarea hidroizolației la acoperiș.

Corpul C3 va găzdui un spațiu comercial realizat din structură ușoară metalică. Aici se lucrează la partea de hidroizolație a acoperișului și a început montarea structurii de rezistență.

În ce privește zona de pământ neamenajată, de la parcare până la Podul Sf. Ladislau, care include statuia Mihai Eminescu, aici vor fi realizate alei pietonale cu mobilier urban, zone verzi cu jardiniere, urmând să fie plantați copaci și arbuști. 

Proiectul elaborat de S.C Muun Concept A.B. SRL și arhitectul Pafka Ernest este edificat de către firma SC Construcții Bihor SA.

Se amenajează și promenada de pe malul Crișului

Totodată, se lucrează la amenajarea promenadei de pe malul stâng, între Podul Sfântul Ladislau și Sinagoga Sion.

În această vară, Primăria Oradea prin Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională a semnat contractul de lucrări pentru realizarea acestei investiții în valoare de 8.105.413 lei fără TVA.

Astfel, dinspre Podul Sf. Ladislau spre Sinagogă a început placarea zidului de sprijin al malului și a pereților parcării subterane, pavarea treptelor și a platformei pietonale. Placarea se face cu plăci de granit auriu și cubeți de porfir. După finalizarea acestora, va urma montarea balustradelor și amplasarea mobilierului urban.

Lucrările sunt realizate de S.C Gavella S.R.L în asociere cu S.C Druming Studio S.R.L.

 

 

Galeria foto - Stadiul lucrărilor la piațeta de deasupra Parcării Independenței

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator