Trimite unui prieten

Toaletare ca la carte: specialiștii Direcției Tehnice, instruiți de arboriști certificați ISA

Luni , 16 Mai 2022, 15:34

Exportă PDF - Toaletare ca la carte: specialiștii Direcției Tehnice, instruiți de arboriști certificați ISA Tipărește pagina - Toaletare ca la carte: specialiștii Direcției Tehnice, instruiți de arboriști certificați ISA Trimite unui prieten - Toaletare ca la carte: specialiștii Direcției Tehnice, instruiți de arboriști certificați ISA
Toaletare ca la carte: specialiștii Direcției Tehnice, instruiți de arboriști certificați ISA

Doi arboriști certificați ISA (International Society of Arboriculture) și un arhitect peisagist se află în aceste zile la Oradea, la invitația Direcției Tehnice din cadrul Primăriei, unde susțin cursuri pe tema intervențiilor de tăiere la arbori.

Direcția Tehnică din cadrul Primăriei Oradea prin Compartimentul Spații Verzi Urbane Facilități de Agrement și Sport organizează, în perioada 16-20 mai, ateliere de arboricultură în cadrul cărora este invitat și Alexandru Purcaru, arborist român. În cadrul atelierelor practice sunt abordate unele studii de caz din teren.

„Ne dorim ca Direcția Tehnică să facă intervenții cât mai responsabile pentru Oradea. Sunt puțini specialiști atestați ISA la nivel național și am ales să vedem modul lor de abordare în ce privește intervențiile de tăieri în coronament, în verde, în funcție de fiecare situație în parte, coroborat cu specia arborelui asupra căruia urmează să se intervină. Totodată, este foarte important să înțelegem managementul riscului", a precizat Cristina Stănescu, consilier în cadrul Direcției Tehnice.

Pe parcursul acestei săptămâni, în cadrul activităților din teren, Alexandru Purcaru și colaboratorii săi vor executa intervenții corecte și sănătoase la arbori, pe anumite locații prestabilite de reprezentanții Direcției Tehnice. La aceste activități au fost invitați să participe și reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului Oradea și ai ONG-urilor ecologiste.

„Am răspuns Direcției Tehnice pe problema tăierii corecte de arbori. Punctăm fiecare problemă care există la nivel de oraș și venim cu soluție pentru fiecare caz în parte. Avem o parte de teorie pentru a ne familiariza cu domeniul, iar la partea de practică aplicăm teoria, care sunt intervențiile asupra fiecărui exemplar în parte și evaluarea riscului. În funcție de problemele pe care le găsim, discutăm despre cum am putea rezolva problemele, să punem arborii în siguranță. Acesta este primul aspect. Trebuie să fie o zonă sigură, dar, în același timp, să păstrăm vegetația sănătoasă, vegetație care să ne ofere toată multitudinea de eco-beneficii", a precizat Alexandru Purcaru.

Programul următoarelor zile va cuprinde următoarele teme:

- Identificarea și managementul riscului;

- Tăierile la arbori;

- Inventarierea și managementul arborilor;

- Alte intervenții la arbori.

 

 

Galeria foto - Toaletare ca la carte: specialiștii Direcției Tehnice, instruiți de arboriști certificați ISA

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator