Trimite unui prieten

Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați, în perioada august – septembrie 2022

Miercuri , 3 August 2022, 12:38

Exportă PDF - Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați,  în perioada august – septembrie 2022 Tipărește pagina - Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați,  în perioada august – septembrie 2022 Trimite unui prieten - Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați,  în perioada august – septembrie 2022
Visit Oradea oferă tururi ghidate gratuite turiștilor și orădenilor interesați,  în perioada august – septembrie 2022

Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) oferă în fiecare weekend, începând cu 5 august 2022, tururi ghidate gratuite tuturor turiștilor și orădenilor interesați de descoperirea muzeului în aer liber, Oradea.

Tururile ghidate se realizează în limba română și durează aproximativ 2,5 - 3 ore și au ca punct de plecare Cetatea Oradea. La cerere pot fi organizate și tururi în limba engleză. În cadrul acestor tururi, vor putea participa și tineri pasionați de turism, pentru o mai bună înțelegere a acestei profesii și pentru a descoperi lucruri mai puțin cunoscute despre arhitectura și istoria clădirilor care vor fi prezentate. Tururile sunt oferite de către ghizi de turism acreditați, experimentați în tururi outdoor și indoor. Persoanele interesate nu trebuie să se înscrie, în schimb solicitările pentru tururile ghidate în limba engleză trebuie făcute prin intermediul site-ului visitoradea.com.

Orar tururi ghidate gratuite august 2022 - septembrie 2022
- Vineri, ora 18.00, punct de întâlnire și plecare Cetatea Oradea;
- Sâmbătă, ora 10.00, punct de întâlnire și plecare Cetatea Oradea;
- Duminică, ora 10.00, punct de întâlnire și plecare Cetatea Oradea.
*în mod excepțional, dat fiind weekendul prelungit cu ocazia sărbătorii Sfânta Maria, va fi organizat un tur și în data de 15 august, luni, ora 10:00, cu plecare din Cetatea Oradea.

Participanții se vor bucura de descoperirea exteriorului Cetății Oradea, Palatul Ullmann, Parcul 1 Decembrie, Casa Darvas-La Roche (exterior), Parcul Traian cu Palatul de Justiției, Clădirea Baroului, Clădirea BNR; palatele iconice de pe strada Republicii - Apollo, Moskovits Miksa, Stern, Piața Ferdinand cu Teatrul de Stat, Casa Poynar, Casele Adorjan, Hotel Pannonia, Piața Unirii și Strada Vasile Alecsandri.

Proiectul dorește să ofere o experiență inedită atât vizitatorilor din toate colțurile țării, dar și orădenilor care nu au explorat orașul prin ochi de turist, descoperind astfel importantele monumente istorice din orașul în care locuiesc. Această inițiativă Visit Oradea este menită să aducă plusvaloare experienței vizitatorilor din această perioadă, fiind un program-pilot care poate fi reluat și în viitor, în funcție de numărul de participanți.

Tururile ghidate gratuite vin în întâmpinarea turiștilor ca un beneficiu în plus față de campania de gratuități Oradea cu drag, unde fiecare turist care înnoptează minimum două nopți în Oradea se poate bucura de gratuitate la muzee, transport public 24 de ore și discount-uri la cafenele și restaurante care au ales să participe în această campanie. Informații suplimentare pot fi găsire pe site-ul visitoradea.com sau pot fi solicitate la adresa de e-mail office@visitoradea.com sau telefonic la +4 0359 807 907.

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator