Trimite unui prieten

Zilele Culturii Slovace vor fi sărbătorite în Cetatea Oradea

Joi , 15 Septembrie 2022, 15:05

Exportă PDF - Zilele Culturii Slovace vor fi sărbătorite în Cetatea Oradea Tipărește pagina - Zilele Culturii Slovace vor fi sărbătorite în Cetatea Oradea Trimite unui prieten - Zilele Culturii Slovace vor fi sărbătorite în Cetatea Oradea
Zilele Culturii Slovace vor fi sărbătorite în Cetatea Oradea

Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), Primăria Municipiului Oradea și Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru slovacii din diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei, organizează, în intervalul 16-18 septembrie 2022, evenimentul Zilele Culturii Slovace, în Cetatea din Oradea, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace.

Evenimentul va debuta în data de 16 septembrie cu un schimb de experiență prin care elevii care studiază în școli cu predare în limba slovacă (Liceul Teoretic „Jozef Kozacek" Budoi, Școala Gimnazială Făgetu, Școala Gimnazială Șinteu, Școala Primară Valea Cerului, Școala Primară Vărzari) își vor prezenta, prin viu grai, cultura, tradițiile, identitatea și școala de unde provin, de care sunt atât de mândri, către elevi din școli cu predare în limba română din Oradea (Colegiul Național „Onisifor Ghibu", Școala Gimnazială nr.16, Colegiul Național „Mihai Eminescu", Liceul „Don Orione", Școala Gimnazială „Oltea Doamna", Școala Gimnazială nr. 11, Școala gimnazială „Dimitrie Cantemir" și Școala Gimnazială „Dacia"). Schimbul de experiență dintre școli va fi urmat de spectacole de dans în Cetate, ocazie cu care se vor împărți și invitații pentru ziua următoare.

De asemenea, cu ocazia Zilei Naționale a Republicii Slovace, va avea loc o recepție în aceeași zi, de la ora 18.00, în Cetatea Oradea, la care va lua parte Ambasadorul Republicii Slovace la București, E.S. dl. Karol Mistrík și Consulul Onorific General, dl. Miroslav Iabloncsik.

În ziua de 17 septembrie vor avea loc manifestări culturale în Cetatea Oradea, precum dansuri și cântece tradiționale slovace, concursuri gastronomice, produse culinare tradiționale slovace, dar și concerte unde ne vor încânta formațiile Čardáš din Abova și Kollárovci.

Duminică, 18 septembrie, evenimentul Zilele Culturii Slovace se va încheia cu slujba religioasă care va avea loc la Biserica Romano-Catolică din Cetatea Oradea.

Cu această ocazie, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România dorește să mulţumească celor care au sprijinit de-a lungul timpului proiectele şi iniţiativele comunităţilor slovace din România, lansând invitația către toți cei interesați să participe la activitățile din program.

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe https://www.facebook.com/cetateaoradea sau la e-mail office@visitoradea.com

Zilele Culturii Slovace este organizat de Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, și Departamentul pentru slovacii din diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator