Știri

august 07, 2015

Share:

25 de străzi noi propuse spre modernizare în anul 2016

news-image

Primarul Ilie Bolojan a anunțat că administrația locală intenționează să modernizeze anul viitor 25 de străzi din Oradea, majoritatea în cartierul Ioșia, respectiv în cartierul Velența.

Astfel, pentru străzile Măgurei, Carașului, Oltețului, Sirenei, Ecaterina Varga, Govorei, Copacilor, Verii, Clopoțeilor, Pelinului, Salciei sunt realizate deja proiectele tehnice, urmând ca acestea să fie scoase la licitație în luna august, iar în cazul în care licitațiile vor decurge fără probleme aceste străzi să intre în modernizare la începutul anului viitor.

Străzile Cerbului – tronsonul dintre străzile Fluviului și Dragoș Vodă, Vasile Pârvan, Argeșului, Gh. Țițeica, Constantin Mille, Buzăului, Piața Ghioceilor (tronson strada Trotușului – strada Nicolae Bolcaș), având studiile de fezabilitate finalizate, vor intra în ședința de consiliu din luna august spre aprobare, iar la începutul lunii octombrie se va demara procedura de licitație.

În ceea ce privește modernizarea străzilor Piața Bobâlnei, G. Washington, Coriolan Hora, Fluturilor, Ciocârliei, Liliacului, Petre Țuțea – tronson Măslinului, Erkel Ferenc, pentru care se lucrează la studiile de fezabilitate, acestea vor intra și ele în procesul de modernizare în cursul anului viitor.

„Practic anul viitor vom lucra pe aceste străzi, iar în această toamnă vom realiza alte studii de fezabilitate pentru încă câteva zeci de străzi. De data aceasta vom termina tot ce înseamnă orașul vechi și vom intra și în zona de deal, pentru că aceste străzi urmează să fie finanțate din programul operațional regional 2014-2020, deoarece există o axă care permite asfaltarea străzilor din pământ. Toate străzile neasfaltate sunt în această situație în Oradea, și atunci următorul val de străzi după 2016 vor fi modernizate în mare parte din bani europeni”, a declarat primarul Ilie Bolojan.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut