Știri

decembrie 14, 2015

Share:

A început montarea rulourilor de gazon în Piața Unirii

news-image

În acest weekend a început montarea gazonului rulou în Piața Unirii, cei 2300 mp de gazon completând amenajarea peisagistică a zonei. Până în prezent, circa 80% din gazon a fost montat.

Administratorul firmei Gardener, d-na Noemi Staharoczky reia rugămintea făcută săptămâna trecută: „Cetățenii care vor trece prin această zonă sunt rugați să nu calce gazonul proaspăt montat, pentru că este nevoie de o perioadă de timp ca acesta să se așeze și să se înrădăcineze”.

Firma care se ocupă de amenajarea peisagistică din Piața Unirii este Gardener, specializată în amenajări peisagere precum parcuri publice, grădini botanice, lacuri de agrement, piscine naturale. Firma Gardener coordonează plantarea materialului săditor și întreținerea acestuia.

Lucrările de amenajare peisagistică a Pieței Unirii au început acum o lună, când au sosit din Olanda primele transporturi cu arbori și arbuști destinați amenajării. Toate soiurile sunt rezistente la clima noastră, fiind în așa fel alese încât să suporte aerul mai poluat specific zonelor urbane.

Primăria Oradea a solicitat ca speciile care vor fi plantate să fie adaptate condițiilor meteo-climaterice de la noi și, totodată, a impus o garanție de doi ani pentru fiecare arbore sau arbust. Astfel, dacă în acest interval de doi ani un arbore se usucă, firma are obligația să îl înlocuiască pe cheltuială proprie.

Printre speciile care au fost plantate în piață se numără arbori ca: magnolii, frasini, pruni ornamentali, păr ornamental și arbuști precum: cotoneaster (grupă de plante decorative, târâtoare, care acoperă solul, sunt veșnic verzi, iar toamna fac fructe roșii), liliac de vară (înflorește pe timpul verii și are ciorchine de flori roșii cu un parfum foarte puternic), arbust forsythia (numit popular arbustul ploaia de aur).

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut