Știri

februarie 27, 2015

Share:

Acţiuni ale Poliţiei Locale pe linie de control comercial

news-image

În perioada 01.02.-25.02.2015, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Control Comercial au desfăşurat mai multe acţiuni de verificare la agenţii economici de pe raza Municipiului Oradea.

Scopul acestor acţiuni a fost verificarea avizelor şi autorizaţiilor de funcţionare eliberate de către Primăria Municipiului Oradea şi achitarea taxelor de ocupare a domeniului public, conform H.C.L. nr. 904/2014.

Au fost verificaţi 88 agenţi economici, constatându-se 43 de contravenţii: patru societăţi comerciale au fost sancţionate contravenţional pentru lipsa autorizaţiei de desfăşurare a activităţii de alimentaţie publică, 15 unităţi pentru lipsa avizului de funcţionare şi 20 agenţi economici pentru ocuparea domeniului public fără achitarea taxelor legale. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 8.300 lei.

De asemenea, s-a dispus suspendarea activităţii unei spălătorii auto pe o perioadă de 10 zile, ca urmare a încălcării în mod repetat a dispoziţiilor legale privind liniştea locatarilor din imobilele învecinate acesteia, datorită zgomotului rezultat din folosirea pompelor de spălat sub presiune, aspect constatat de către Poliţia Locală Oradea prin două procese verbale de contravenţie, aplicate administratorului societăţii comerciale.

Au mai fost verificaţi agenţii economici cu privire la respectarea dispoziţiilor Legii nr. 12/1990 republicată şi actualizată, conform cărora agenţii economici sunt obligaţi să declare la organele fiscale adaosurile comerciale şi de comision. Pentru lipsa depunerii acestor declaraţii au fost sancţionate 3 societăţi comerciale.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut