Știri

iunie 05, 2015

Share:

Alte 24 de companii mari din oraș fac apel către orădeni să își exprime votul în 14 iunie

news-image

Dacă la început acestei săptămâni, 30 de companii locale făceau un apel către orădeni cu privire la participarea la turul II al referendumului în 14 iunie, azi, 5 iunie, alte 24 de companii li se alătură făcând un nou apel în acest sens.

Este vorba de următoarele 24 de companii: Faist Mekatronic, Connectronics Romania, Bihore, Grupul de firme Plastor, UAMT, Plexus Services, Grupul de firme Selina, Grupul de firme H.Essers, Tiger Amira, RER Ecologic Service, Benvenuti, Limtex, Spitalul Pelican, Optimedia, Leonardo, Zahărul Oradea, Robeltex, Deme Macarale, Emsil Techtrans, Gavella, Proges, RCS-RDS, Adeplast, Emerson.

Apelul celor 24 de companii locale a fost citit în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc azi la TradeCenter Oradea. La eveniment au participat reprezentanți ai companiilor locale, ziariști, dar și primarul Ilie Bolojan.

Companiile și-au exprimat dorința ca unirea orașului Oradea cu comuna Sînmartin să se înfăptuiască, având convingerea că un oraş ca Oradea, care se află în competiţie cu alte oraşe din regiune pentru atragerea de investiţii şi pentru bunăstarea locuitorilor, poate progresa doar dacă creează condiții avantajoase pentru ca antreprenorii şi companiile să se poată dezvolta.

,,Temeliile dezvoltării unui orașsunt companiile care își desfăşoară activitatea acoloși oamenii care lucrează în aceste companii. Cu cât aceste companii au condiţii mai bune în care îşi desfăşoară activitatea, cu cât au la dispoziţie un bazin mai mare de forţă de muncă, cu cât sunt mai productive, cu atât cresc şansele pentru dezvoltarea economică a oraşului şi pentru bunăstarea locuitorilor săi.

Un orașmai mare înseamnă mai multe oportunități pentru oameni şi pentru companii, înseamnă o universitate mai puternică, înseamnă un aeroport pe care se poate ateriza din Europa, înseamnă mai multeșanse pentru tinerii noștri. Un oraş mai mare înseamnă un oraş cu o calitate a vieţii mai ridicată, un oraş în care să-ţi placă să trăieşti”,se arată în apelul acestor 24 de companii.

Primarul Ilie Bolojan a mulţumit acestora pentru iniţiativa lor: „Bugetul propriu al oraşului este de 58 milioane euro.Trebuie să vă spun că din aceştia, 40 milioane de euro este suma pe care municipiul o colectează de la companii,din care 28 milioane de euro se strâng din impozitul pe salarii plătit de companii angajatilor care lucrează în Oradea.Indiferent cine ar fi primar în acest oraş, temeliile acestui municipiu sunt şi vor rămâne companiile şi oamenii care lucrează în aceste companii. Le mulţumesc tuturor pentru ceea ce au făcut şi pentru ceea ce fac pentru oraş. Va mulţumesc tuturor pentru apelul făcut orădenilor!”

Apelul făcut orădenilor de cele 24 de companii locale s-a încheiat astfel: ,,Această unire este o mare oportunitate pentru municipiul Oradea de a se dezvolta. Un orașmai mare devine mai atractivși pentru alte companii mari, oamenii au mai multeșanse de a găsi un loc de muncă, iar concurența dintre companii va atrage implicitși o creștere a nivelului salariilor. În ultimii ani, profitând de oportunităţile oferite de oraşul nostru, am creat mii de locuri de muncă, însă dorinţa noastră este să ne dezvoltăm în continuare. Să ne creştem productivitatea, să fim mai competitiviși să putem oferi slujbe mai multe şi mai bine plătite oamenilor noştri. Prin unirea cu Sînmartin, Oradea îşi va creşte potenţialul economic. Ar fi păcat să ratăm această oportunitate. De aceea îi rugăm pe toţi orădenii să vină la vot pe 14 iunie şi să voteze pentru bunăstare şi pentru viitorul lor”.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut