Știri

aprilie 28, 2016

Share:

ASCO a venit în întâmpinarea părinților cu o nouă întâlnire în cadrul programului ”Școala Părinților

news-image

Ieri, 27 aprilie 2016, la sediul Administrației Sociale Comunitare Oradea a avut loc o nouă întâlnire din cadrul programului „Şcoala Părinţilor”, întâlnire susținută de dna. Anca Frățilă – doctor specialist în psihiatrie pediatrică.

Chiar dacă beneficiarii serviciilor de creșă sunt copiii, ASCO se îngrijește ca lunar, părinții acestora să înteleagă mai bine nevoile copiilor și să dezvolte o relaţie de ataşament cu ei.

Astfel, la aceste întâlniri organizate de ASCO, orădenii care au copii la creșă pot să afle în mod gratuit, o serie de informații utile privind relația lor cu cei mici, informații primite de la un specialist al domeniului.

Părinţii sunt anunţaţi lunar de coordonatorii de creşă despre aceste întâlniri gratuite în cadrul programului „Şcoala Părinţilor”, ei având posibilitatea de a se înscrie în funcţie de interesul pentru tema de discuţie abordată.

Tema întâlnirii de ieri a fost „Dezvoltarea psiho – motrică a copilului cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani”. Această perioadă între 1 și 3 ani este perioadă în care se dezvoltă abilitățile motrice și de comunicare, e perioada în care copilul se desprinde din diada mama-sugar, iar comportamental se desprinde de ceilalți, prin opoziție.

Părinţii au aflat cum se structurează și se dezvoltă atașamentul, cum copiii cu atașament securizat se dovedesc a fi cooperanți, sociabili și toleranți la frustrare, pe când cei cu atașament nesigur au risc crescut de a dezvolta reacții inadecvate și depresie.

De asemenea au aflat că în jurul vârstei de 2 ani, copiii, din punct de vedere cognitiv, inițiază acțiuni cărora le pot anticipa desfășurarea, atenția parcurge drumul de la involuntar la voluntar, se dezvoltă memoria semantică și apare jocul simbolic.

Ca și competențe afective și sociale, în jurul aceleași vârste, de 2 ani, copilul devine opoziționist și negativist, devenind capabil să imite anumite stări și să manipuleze stările celor din jur, în această etapă dezvoltându-se competențele sociale, punându-se bazele și regulile comportamentului social.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut