Știri

august 28, 2015

Share:

Au început lucrările de extindere a Parcului Salca

news-image

Din data de 24 august 2015 au început lucrările de amenajare a Parcului Salca – etapa a II-a.

Lucrările vor fi executate de către asocierea formată din firmele SC Constructorul Sălard SRL şi SC Gardener SRL. Valoarea contractului de lucrări este 2.350.924,81 lei fără TVA.

Lucrările au demarat cu defrişarea terenului, identificarea reţelelor de utilităţi, stabilirea cotelor, trasări, lucrări de organizare de şantier.

Parcul va fi amenajat pe o suprafaţă de 22.209,00 mp cu spaţii verzi – peluze largi, arbori, arbuşti, garduri vii, plante căţărătoare şi plante perene, la care se adaugă alei pietonale.

Ca obiective pentru atragerea vizitatorilor se vor realiza:

– o pergolă pe stâlpi din zidărie de cărămidă aparentă, având un traseu în parte sinuos, apoi drept, întrerupt de zone de odihnă circulare, un foişor cu aceeaşi structură constructivă.

– 3 locuri de joacă pentru copii – o groapă cu nisip, jocuri – cumpănă şi leagăne, un labirint pe pavaj, având amprenta labirintului realizat în etapa I din gard viu.

– o cascadă pe două părţi – una care se prelinge pe suprafaţa peretelui, orientată spre locul de odihnă şi conversaţie şi cealaltă ca o cascadă îngustă cu cădere spre un lac mai mic ca suprafată şi adâncime, care face legătura cu lacul din prima etapă.

– un amfiteatru în aer liber dezvoltat în jurul unei scene circulare,

Parcul va fi dotat cu: panouri de informare cuprinzând planul parcului şi date botanice legate de parc, fântâni de apă potabilă, toalete ecologice, bănci, coşuri de gunoi. Au fost prevăzute instalaţii de apă potabilă pentru alimentarea fântânilor de băut apa, iar instalaţia electrică propusă va deservi instalaţia de iluminat şi cea de forţă pentru funcţionarea instalaţiei de irigat şi a instalaţiei de recirculare a apei lacului, zid cascadă şi pârâu decorativ.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut