Știri

septembrie 10, 2015

Share:

Circulația tramvaielor în zona centrală va fi reluată, însă traficul rutier rămâne închis

news-image

De luni, 14 septembrie 2015, circulaţia tramvaielor va fi reluată în zona centrală, însă din cauza condiţiilor de şantier tramvaiele vor circula cu restricție de viteză în zona Pieţei Unirii şi pe strada Independenţei. Întrucât lucrările din această zonă continuă, nefiind turnat încă stratul de asfalt, traficul rutier pe strada Independenţei va rămâne închis până la încheierea lucrărilor.
De asemenea, pe strada Independenţei vor continua lucrările între liniile de tramvai și clădiri, trotuarul de la Palatul Vulturul Negru până la Palatul Fuchsl (fostul magazin Făt-Frumos) urmând să fie extins şi pavat cu piatră, în mod similar cu Piața Unirii. În dreptul bisericii Sfântul Ladislau din Piața Unirii se va înfiinţa o staţie de tramvai provizorie, iar pe stâlpii existenți se vor monta corpuri de iluminat provizorii, până la montarea celor prevăzuţi în proiect.
În vederea reluării circulaţiei tramvaielor, duminică, 13 septembrie 2015, OTL va executa manevre de verificare a căii de rulare. Posesorii de autoturisme sunt rugaţi să nu parcheze în gabaritul căii de rulare pe tronsonul strada Primăriei – Bdul Decebal, pentru ca manevrele să se poată desfăşura în bune condiţii.
Traseele tramvaielor vor fi următoarele:
– 1R (Piaţa 1 Decembrie – Gara Centrală – Olosig – Pod CFR – Sinteza – Olosig – Bdul Decebal – Piaţa Unirii – Piaţa 1 Decembrie);
– 1 N (Piaţa 1 Decembrie – Piaţa Unirii – B-dul Decebal – Olosig – Pod CFR – Sinteza – Pod CFR – Olosig – Gara Centrală – Piaţa 1 Decembrie);
– 3 R (Nufărul – Cantemir – Gen. Magheru – Gara Centrală – Olosig – Bdul Decebal – Piaţa Unirii – Cantemir – Nufărul);
– 3 N (Nufărul – Cantemir – Piaţa Unirii – Bdul Decebal – Olosig – Gara Centrală – Gen. Magheru – Cantemir – Nufărul);
2 (Nufărul – Cantemir – Piaţa Unirii – Calea Aradului – Ioşia – Calea Aradului – Piaţa Unirii – Cantemir – Nufărul).
Tot începând de luni, locurile de parcare de pe partea dreaptă a străzii Vasile Alecsandri (intrarea dinspre Piața Unirii) se desființează, pentru a se putea asigura accesul utilajelor pe șantierul din Piața Unirii. În zona cuprinsă între Vasile Alecsandri și Traian Moșoiu urmează să fie turnată placa de beton pentru zona pietonală, motiv pentru care utilajele nu vor mai avea acces pe șantier decât dinspre strada Alecsandri.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut