Știri

știri

iunie 17, 2024

Share:

Concursul „10 cu felicitări pentru colectarea separată” s-a încheiat cu premierea școlilor care au colectat cea mai mare cantitate de deșeuri

news-image

Concursul „10 cu felicitări pentru colectarea separată”, desfășurat pe o perioadă de șapte luni, s-a încheiat cu premierea școlilor care au colectat cea mai mare cantitate de deșeuri. Astfel, în perioada 6 octombrie  2023 – 31 mai 2024, au participat la concurs 18 unități de învățământ școlar.

Aceasta a fost a doua sesiune a proiectului „10 cu felicitări pentru colectarea separată”, proiectul desfășurându-se în parteneriat cu SC ECO Bihor SRL, în calitate de administrator al Centrului de Management al Deșeurilor și SC RER VEST SA, în calitate de operator al serviciului de salubrizare al Municipiului.

La premierea care a avut loc la sediul Primăriei Oradea, au participat: coordonatorul proiectului din partea Primăriei Oradea, Mihaela Copil, coordonator proiect – Laura Dărăban, din partea RER Vest S.A și Szekely Farkas Timea – coordonator proiect din partea Eco Bihor S.R.L .

La festivitatea de premiere, Mihaela Copil a menționat că: „Vă mulțumim pentru disponibilitatea dvs și implicarea de care ați dat dovadă, cred că cel mai important aspect a fost faptul că copiii au fost stimulați să participe la astfel de acțiuni, plus faptul că toate școlile participante au fost dotate cu recipiente adecvate colectării selective a deșeurilor”.

Concursul a început în  6 noiembrie 2023, prin amplasarea ecoinsulei digitalizate în 18 unități de învățământ școlar, conform anexei-calendar al proiectului.

Fiecare școală a avut acces la ecoinsula digitalizată timp de 5 zile, după care a fost mutată la următoarea școală participantă. Cantitățile colectate în cadrul concursului au fost cântărite la fiecare unitate de învățământ școlar prin sistemul încorporat în ecoinsulă, în paralel s-au făcut cântăriri și la intrarea în haldă.

O echipă formată din reprezentanți ai partenerilor SC RER Vest SA și SC Ecobihor SRL, au trecut pe la fiecare unitate de învățământ școlar pentru a face instructajul și pentru a detalia modul de funcționare a ecoinsulei digitalizate, precum și detalii despre modul de colectare selectiv pe cele 4 fracții (hârtie –carton, plastic-metal, sticlă și biodegradabil);

De asemenea, fiecare unitate de învățământ școlară a fost dotată cu recipiente pentru colectarea selectivă pe cele 4 fracții (au fost dotate toate clasele de curs)

În cadrul campaniei s-a urmărit și creșterea gradului de reciclare şi de valorificare a deșeurilor colectate separat şi stimularea de a-şi însuși o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător, prin conștientizarea importanței colectării separate a deșeurilor.

Ca urmare a organizării concursului, primele 3 unități de învățământ școlar clasate pe baza cantității celei mai mari de deșeuri colectate pe cap de copil vor fi premiate astfel:

– Premiul I – 10.000 lei, acordat de ECO Bihor SRL – pentru Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu”

– Premiul II – 8.000 lei, acordat de RER Vest SA – pentru Liceul Sportiv „Bihorul”

– Premiul III – 5.000 lei, acordat de Primăria Oradea – pentru Școala Gimnazială „Avram Iancu”.

Primăria Oradea mulțumește pe această cale tuturor participanților pentru implicare și simțul civic de care au dat dovadă.

Etichete:

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut