Știri

mai 12, 2016

Share:

Curtea interioară a Cetății Oradea va putea fi vizitată

news-image

Gândită inițial ca arheoparc, curtea interioară a Cetăţii Oradea a intrat, din lipsă de fonduri, în conservare, până la accesarea de noi fonduri europene. S-a luat decizia ca săpăturile deja executate să fie acoperite, în aşa fel încât turiştii care vor trece pragul Cetăţii Oradea să aibă totuşi posibilitatea de a vizita aceste vestigii istorice.

Pe forma vechii catedrale se va realiza un contur din piatră fasonată, care va fi la nivelul solului. Totodată, marginile curţii interioare vor fi pavate cu piatră cubică, urmând ca interiorul curţii, pe forma vechii catedrale, să fie umplut cu piatră fasonată.

Executantul lucrărilor, firma Constructorul Sălard a început aceste lucrări în curtea interioară, Direcția de Patrimoniu solicitând ca lucrările să fie finalizate în decursul lunii iunie 2016, pentru a putea introduce în circuitul turistic şi această porţiune din cetate şi pentru a putea organiza concerte, spectacole, dar şi alte evenimente culturale.

„La concertul din Cetate ne dorim ca intrarea să fie liberă. Lucrările la curtea interioară a Cetății Oradea sunt propuse a intra în conservare până la obținerea de noi fonduri. Vor fi două săpături care vor avea acoperiş de sticlă şi prin care se va vedea vechea catedrală din curtea cetăţii, iar partea din mijloc a curţii interioare va fi încadrată cu piatră, la nivelul solului, în forma vechii catedrale”, a spus directorul Direcției Patrimoniu, Lucian Popa.

Valoarea lucrărilor executate de Constructorul Sălard în curtea interioară a palatului princiar este de aproximativ 1.000.000 lei (fără TVA).

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut