Știri

ianuarie 05, 2017

Share:

Echipajele RER au acţionat toată noaptea pentru deszăpezire

news-image

În urma ninsorii abundente care a început să cadă miercuri, în jurul orei 14:00, echipajele RER au ieşit în teren înainte de ora 15:00, cu toate cele 12 utilaje pentru împrăştiat material antiderapant solid şi lichid.

S-a împrăştiat antiderapant în ordinea urgenţelor: I, II, III şi parţial urgenţa IV.

„Având în vedere scăderea temperaturii şi faptul că a îngheţat, în cursul nopţii am reluat din nou urgenţa I. În acest moment echipele RER lucrează la curăţarea trotuarelor, pe intervenţiile care se impun datorită condiţiilor speciale şi la ceea ce a mai rămas de rezolvat din urgenţa IV şi chiar pe urgenţa II şi III, unde intervenţia se impune a doua oară. Până în acest moment s-au împrăştiat 387 tone de sare şi 19 tone clorură de calciu”, ne-a declarat dl. Ionel Ban – director de producţie RER.

De menţionat că Piaţa Unirii şi zona pietonală a fost deja curăţată manual de echipajele RER.

Urgenţa I reprezintă toate arterele principale, căile mijloacelor de transport în comun, intrările şi ieşirile din oraş; urgenţa a II-a o reprezintă căile de legătură dintre cartiere, urgenţa a III-a – toate străzile asfaltate din oraş şi urgenţa a IV-a – toate străzile neasfaltate din municipiu.

Obligaţiile cetăţenilor

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Consiliul Local nr. 720 din 2016, art. 16, 17 şi la art. 18, cetăţenii municipiului Oradea au următoarele obligaţii: să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente imobilelor care fac parte din asociaţie; să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare din dreptul spaţiilor deţinute cu orice titlu, în care îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri; să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuare din dreptul imobilelor în care locuiesc sau pe care le folosesc în alte scopuri;

Nerespectarea prevederilor menţionate mai sus se sancţionează cu amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut