Știri

octombrie 19, 2017

Share:

Elevi şi profesori din Spania, Italia, Polonia și Lituania au vizitat Primăria Oradea, în cadrul unui proiect școlar internațional Erasmus+

news-image

Primăria Municipiului Oradea a primit miercuri, 18 octombrie 2017, vizita unui grup de 10 profesori și 28 de elevi din Spania, Italia, Polonia și Lituania, care se află într-un schimb de experiență la Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea, în cadrul proiectului internațional Erasmus+ LED (Let’s Enjoy Dialoguing). Oaspeţii, însoțiți de profesori și elevi din instituția gazdă, au fost întâmpinați de Anca Grama, purtător de cuvânt al Primăriei Municipiului Oradea și Eugen Negruțiu-David, consilier al Biroului Turism, Cultură, Regenerare Urbană din cadrul primăriei.

Anca Grama a oferit oaspeților date despre proiectele mari de investiții realizate în municipiu în ultimii ani, dar și despre cele care urmează să fie implementate în perioada următoare. Totodată, ea le-a vorbit despre caracterul multicultural, multietnic și multireligios al orașului Oradea, precum și despre latura culturală și stilul arhitectural Art Nouveau ale acestuia. Oaspeții au fost informați și despre investițiile realizate anual de către primărie în clădirile unităților școlare din Oradea aflate în subordine, pentru a putea oferi condiții decente elevilor care învață aici.

Vizitatorii au primit câte o hartă cu obiectivele turistice din Oradea pe care urmează să le viziteze pe durata șederii lor. Primul obiectiv vizitat în cursul zilei de ieri a fost Turnul Primăriei, de care oaspeţii s-au arătat foarte încântați, promiţând că vor reveni la Oradea și cu alte ocazii.

Participarea la astfel de proiecte internaționale este o modalitate eficientă de a promova valorile culturale și educative ale țărilor partenere, oferind oportunitate dialogului intercultural și o experiență de neuitat.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut