Știri

iunie 30, 2016

Share:

Expoziţia de instalaţie textilă ”Mahrame. Portrete din arest”, deschisă în Cetatea Oradea

news-image

Cu ocazia Zilelor Cetăţii Oradea a fost deschisă, în Galeria Municipală de Artă, Corp C, parter, din Cetatea Oradea, expoziţia de instalaţie textilă „Mahrame. Portrete din arest”, autor Irina Hasnaş Hubbard, artist plastic.

Irina Hasnaş-Hubbard a urmat studii de arte plastice la Bucureşti, Aubusson şi Berlin. După facultate a experimentat muzeografia de la Muzeul Ţăranului Român, realizată de pictorul Horia Bernea, iar după câţiva ani a urmat studii muzeale la Philadelphia. A absolvit studiile doctorale în istorie-muzeografie în România. Este expert al Biroului Educaţie şi memorie din cadrul Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc şi formator la cursurile de design si educaţie muzeală. A expus primele lucrări personale dedicate victimelor comunismului românesc în spaţii diferite: la Bucureşti, Râmnicu Sărat şi Veneţia.

Expoziţia „Mahrame. Portrete din arest” poate fi vizitată până pe 31 august 2016.

Pe perioada Zilelor Cetăţii Oradea (29 iunie – 3 iulie), expoziţia rămâne deschisă în intervalul orar 9.00 – 19.00, iar în restul zilelor, de luni până duminică, inclusiv, de la ora 9.00 la 17.00.

Taxa de vizitare este de 3 lei pentru toate expoziţiile muzeului.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut