Știri

septembrie 06, 2018

Share:

Lucrările de restaurare la Sinagoga Ortodoxă de pe strada Primăriei, aproape de finalizare

news-image

Lucrările la Sinagoga Ortodoxă „Hinech Neorim” de pe str. Primăriei sunt aproape de finalizare, acestea urmând să fie gata până la data de 5 octombrie 2018.

„Sinagoga abandonată de pe str. Primăriei, care a fost construită în perioada interbelică, a fost preluată de Primăria Oradea în administrare. Momentan lucrările sunt în curs, urmând să fie finalizate în prima săptămână a lunii octombrie, fapt care ne va permite să organizăm Comemorarea Victimelor Holocausului în data de 9 octombrie. În a doua etapă a lucrărilor va fi amenajată partea de muzeu, aici urmând să funcționeze Muzeul Evreilor, muzeu care va reflecta aportul comunității evreiești la frumusețea orașului Oradea”, a spus primarul Ilie Bolojan în cadrul conferinței de presă de joi, 6 septembrie.Lucrările de conservare și restaurare a Sinagogii Ortodoxe „Hinech Neorim” sunt executate de asocierea SC Drum Asfalt SRL (lider de asociere) și SC Trameco SA (asociat) și au constat în reparații la învelitoare, tencuieli interioare și exterioare, înlocuirea pardoselilor, realizarea la parterul imobilului a încălzirii în pardoseală.

În acest moment lucrările sunt executate într-un procent de peste 80%. Valoarea contractului de lucrări este de 370.209,59 lei (fără TVA).

Lucrările au fost începute la mijlocul lunii mai a acestui an, proiectantul lucrării find SC Novo Proiect SRL.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut