Știri

iulie 01, 2015

Share:

Nou cartier rezidenţial în zona străzii Ceyrat

news-image

În cadrul ședinței de consiliu local din data de 30 iunie 2015, consilierii locali au aprobat Planul urbanistic Zonal pentru „Lotizare teren pentru dezvoltarea unui ansamblu de locuinţe colective cu funcţiuni complementare pe strada Ceyrat în vederea dezvoltării unui ansamblu rezidențial, rezolvarea circulației carosabile și pietonale, circulația juridică a terenurilor, echiparea și servirea edilitară.”
Terenul de 95.888 mp este situat în vecinătatea cimitirului municipal Rulikowski, între str. Ceyrat – malul stâng al pârâului Peţa – str. Ronald Reagan, precum și proprietăți ale Consiliului Județean Bihor și Statul Român.
Conform Planului Urbanistic Zonal, dezvoltarea urbanistică a zonei se va realiza în două etape: în etapa I, se stabilesc reglementările urbanistice pentru zona rezidențială ce se va dezvolta de la str. Ceyrat până la limita zonei de protecție, iar în etapa a II-a se va studia dezvoltarea rețelei stradale care va deservi zona rezidențială prin constituirea str. Făgărașului pe malul stâng al Peței, pista de biciclete și un parc pentru animale de companie.
Ansamblul rezidențial cu funcțiuni complementare va cuprinde:
– 6 tronsoane locuințe colective tip ANL cu 180 apartamente;
– 20 tronsoane locuințe colective cu un total de 728 apartamente, din care: 3 tronsoane în regim de înălțime D+P+4E, cu 32 apartamente și comerț la parter ; 11 tronsoane în regim de înălțime Steh.+P+4E, cu 40 apartamente; 2 tronsoane în regim de înălțime Steh+P+4E, cu 32 apartamente și parter comercial; 4 tronsoane în regim de înălțime Steh+P+3E, cu 32 apartamente – în trepte în funcție de configurația terenului;
– suprafața spațiilor comerciale va fi de 4300 mp (5 tronsoane de bloc – 3 tronsoane la str. Ceyrat și două tronsoane în incinta cartierului);
– o parcelă destinată amplasării unei unități de învățământ primar/preșcolar;
– parcaje la sol: 897 locuri de parcare pentru autoturisme și 400 locuri de parcare pentru biciclete
– 6 puncte colectare deșeuri selective
– zone verzi publice de cartier (9713 mp) și zone verzi private de cartier (9950 mp);
– 7 locuri de joacă pentru copii (dintre care, unul pentru locuinșele colective tip ANL);
– 2 posturi trafo;
Accesul la cartierul rezidenţial se va realiza din str. Ceyrat, urmând ca în interiorul zonei să se dezvolte o rețea de alei carosabile și private, o pistă de biciclete, precum și trotuare.
In etapa a II-a, când se va constitui str. Făgărașului pe malul stâng al Peței, accesul se va realiza și din această stradă. Totodată, se vor asigura și utilitățile aferente prin extinderea rețelelor de alimentare cu apă, canalizare menajeră, energie electrică existente în zonă.
Legat de această investiție, primarul Ilie Bolojan a menționat că municipalitatea va pune la dispoziţia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice un amplasament în acestă zonă pentru construirea a trei blocuri ANL, iar cartierul rezidențial va fi construit de investitori privaţi, investiția realizându-se în patru ani, în urma unor licitaţii pentru concesionarea amplasamentelor pentru aceste blocuri.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut