Știri

noiembrie 17, 2016

Share:

Oradea se pregăteşte de sărbătoare

news-image

În cursul zilei de ieri, 16 noiembrie 2016, Primăria Oradea a montat în Piaţa Unirii un frumos brad ecologic, înalt de 12 m.

Bradul ecologic este oferit gratuit de către firma Luxten SC Luxten Lighting Co SA.

„Dacă până acum aprinderea oficială a iluminatului de sărbători avea loc în Parcul 1 Decembrie, în zona de lângă Statuia Ostaşului Român, în acest an aprinderea instalaţiilor de lumini cu ocazia sărbătorilor de iarnă va avea loc lângă scena amplasată în Piaţa Unirii. Data stabilită de municipalitate pentru aprinderea luminilor este 30 noiembrie, ora 18:00, dată la care se deschide şi Târgul de Crăciun. Primăria Oradea a renunţat la achiziţia de brazi naturali, deoarece aceasta presupune dezrădăcinarea lor din păduri. În fond, aşa cum putem observa în marile capitale europene, se folosesc doar brazii ecologici”, a declarat viceprimarul Florin Birta.

În total, vor fi 14 km de instalaţii luminoase, la fel ca anul trecut. Acestea vor avea diverse forme: ghirlande luminoase, fulgi de nea, globuri luminoase, steluţe, forme de brad etc. Instalaţiile luminoase sunt montate de către firma Luxten Lighting, în mod gratuit, conform contractului de concesiune.

Totodată, Primăria Oradea va pregăti în sala „Traian Moşoiu” un brad împodobit pentru micii colindătorii care vor trece pragul instituţiei.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut