Știri

februarie 23, 2016

Share:

Parcelele libere din cartierul Tineretului vor fi concesionate

news-image

În 2003 apărea Legea 15, privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea de locuinţe. Potrivit acesteia, orice persoană între 18 şi 35 de ani care nu a deţinut anterior o locuinţă şi nu avea pământ intravilan putea primi în folosinţă gratuită, de la primărie, un lot de 250-500 mp, pentru a-şi construi o casă, singura obligaţie fiind să înceapă lucrările în termen de un an de la intrarea în posesie.

În Oradea, cetăţenii au posibilitatea din 2004 să-şi construiască o casă în cartierul Tineretului, unde 391 de loturi de parcele sunt la dispoziția tinerilor în acest scop.

Primăria Oradea a constatat că există aproape 60 de amplasamente de câte 250 mp care nu au fost solicitate, astfel încât se dorește concesionarea lor; după finalizarea construirii casei, cei care au luat în concesiune terenul respectiv vor putea cumpăra terenul la un preț rezonabil.

„Scoaterea la licitație a acestor terenuri la prețuri rezonabile este corectă. Cei care doresc, pot deveni, fără niște costuri foarte mari, proprietarii acestor terenuri, iar după ce obțin autorizația de luare în folosință a casei pe care o edifică, orașul va trece la asfaltarea străzilor din zonă” , a menționat primarul Ilie Bolojan.

În prezent, angajații Primăriei Oradea lucrează la inventarierea parcelelor respective, urmând ca după ce Consiliul Local aprobă inițiativa administrației locale, să se treacă la organizarea licitației de concesionare.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut