Știri

decembrie 14, 2015

Share:

Persoane surprinse în timp ce depozitau deşeuri pe domeniul public

news-image

În perioada 02.12 – 11.12.2015, poliţiştii locali au urmărit, pe timpul efectuării patrulării în zonele de responsabilitate, respectarea legislaţiei referitoare la curăţenie, atât în perimetrul zonelor de locuit, cât şi în zonele aglomerate ale oraşului. De asemenea, poliţiştii locali au întreprins şi acţiuni de surprindere a persoanelor care depozitează moloz sau resturi menajere pe domeniul public din Municipiul Oradea.

Astfel, în timpul efectuării patrulării în zona de responsabilitate, poliţiştii locali l-au surprins pe K.B.I. (39 de ani) în timp ce a depozitat pe domeniul public, pe strada Liliacului, 20 saci cu moloz, rezultat din renovarea apartamentului. Sancţiunea aplicată a fost de 300 lei.

Reamintim că în cazul celor care generează deşeuri din construcţii sau amenajări interioare, este obligatorie încheierea de contracte pentru transportul acestora cu operatorul licenţiat, fiind interzisă efectuarea de lucrări de construcţii sau de amenajare fără deţinerea unui recipient pentru depozitarea molozului pus la dispoziţie de operatorul licenţiat.

Din păcate, poliţiştii locali se confruntă cu diverse asemenea cazuri, în care unii cetăţenii nu respectă mediul înconjurător, considerând că depozitarea resturilor menajere sau a molozului rezultat din construcţii pe domeniul public este un gest firesc, nu un prejudiciu adus mediului înconjurător şi imaginii oraşului Oradea.

Totodată, poliţiştii locali au surprins 9 persoane în timp ce depozitau pe domeniul public moloz sau aruncau diverse resturi de alimente: chiştoc de ţigară, pungi goale, peturi, coji de seminţe etc. Aceştia au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 3.500 lei.

În următoarea perioadă, poliţiştii locali vor demara o acţiune de verificare şi sancţionare a persoanelor fizice şi juridice din Municipiul Oradea care nu deţin contract de salubritate cu operatorul licenţiat şi cu delegare de gestiune din partea Primăriei Municipiului Oradea,

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela, pentru a semnala situaţii din sfera ei de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut