Știri

martie 23, 2015

Share:

Proiecte majore propuse pentru aprobare în şedinţa Consiliului Local

news-image

Primarul Ilie Bolojan a prezentat în cadrul conferinței de presă de azi, 23 martie 2015 o sinteză a principalelor proiecte de hotărâri, care se vor supune aprobării în ședința extraordinară a Consiliului Local din această săptămână.

Astfel, printre proiectele supuse aprobării se va afla și cel privind indicatorii tehnico-economici și analiza cost-beneficiu aferentă termoficării – etapa a II-a.

„Vom folosi o sumă suplimentară pentru a continua înlocuirea magistralelor de termoficare. În continuare, urmează încă câteva HCL-uri prin care să aprobăm indicatorii necesari, după care vom trece la derularea licitației și pentru această etapă”, a spus primarul Ilie Bolojan.

De asemenea, se vor supune aprobării indicatorii proiectului privind refacerea mozaicului din pasajului Vulturul Negru.

„Până în toamnă lucrarea va fi finalizată, ea urmând să fie realizată în paralel cu lucrările la fațadele interioare și acoperișul de sticlă. Contractul cu firma Marconst a fost reziliat. Pentru lucrarea executată se aplică penalizări consistente, care se vor constitui venit la bugetul municipiului, și vor compensa în final majorarea costurilor. Totodată, sperăm ca până de Paști să fie adjudecat și constructorul pentru lucrarea de refacere a mozaicului din Pasajul Vulturul Negru”, a completat primarul Ilie Bolojan.

Acesta a adus în discuție și lucrările de refacere a podului din Piața Unirii, pod care datorită vechimii sale prezinte numeroase semne de uzură. Refacerea acestuia urmează să se facă din bugetul propriu al orașului.

„Avem cunoștință de faptul că proiectele realizate din bugetele locale se vor deconta din fonduri UE și ne bazăm pe acest lucru. Având în vedere că întreaga zonă centrală este un șantier, e important să refacem acum și vechiul pod, astfel încât șantierele deschise aici să se termine într-o perioadă relativ compactă. Lucrările vor începe undeva în luna aprilie”, a spus primarul Ilie Bolojan.

În ceea ce privește regulamentul de salubritate al orașului, acesta va fi supus aprobării în ședința Consiliului Local de joi, 26 martie. Noul regulament cuprinde câteva chestiuni de noutate, care ar putea diminua sau chiar stopa fenomenul scotocirii prin gunoaie.

Astfel, în noul regulament este prevăzut faptul că scoaterea și însuşirea deșeurilor din locurile amenajate de municipalitate constituie furt, iar prin urmare acțiunile unor echipe mixte formate din reprezentanți ai Poliției Locale, RER și Eco Bihor în vederea identificării și confiscării materialelor sustrase vor fi legale, având rolul de a descuraja astfel de fapte.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut