Știri

martie 26, 2015

Share:

Ritm alert al lucrărilor la pasajul suprateran de pe DN 79

news-image

Primăria Oradea în cursul anului trecut a început a lucrările aferente contractului cu finanţare REGIO pentru proiectul „AMENAJARE INTERSECŢIE PRIN PASAJ DENIVELAT ÎNTRE DRUMUL DE CENTURĂ AL MUNICIPIULUI ORADEA (STR. OGORULUI/CALEA SÎNTANDREIULUI) ŞI DRUMUL NAŢIONAL DN 79 ARAD – ORADEA”.
Proiectul a fost contractat de către Municipiul Oradea cu Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Poli de dezvoltare urbană”, în luna august a anului trecut.
Valoarea totală a proiectului este de 25.520.001,21 lei, din care contribuția Uniunii Europene este de 16.573.578,02 lei, contribuția Guvernului României este de 3.638.102,49 lei, iar contribuția Municipiului Oradea este de 5.308.320,70 lei. Lucrările sunt executate de către SC Tehnodomus SA.
Lucrările propriu-zise au început în cursul lunii octombrie 2014, prin realizarea celor patru bretele de legătură la girație, în cadrul cărora până în prezent s-au executat următoarele lucrări: la breteaua nr. 1, în cadrul sistemului rutier sunt realizate lucrările de săpătură în proporție de 80% precum și stratul de fundație din balast inclusive, în proporție de 60%, de asemenea la categoria de lucrări de scurgere a apelor rigolele carosabile sunt montate în proporție de 50%, iar armăturile pentru rigole în proporție de 70%.
Momentan se lucrează la stratul fundației din balast și la rigolele carosabile.
În ceea ce privește breteaua nr.2, în cadrul sistemului sunt realizate lucrările de săpătură 90% și stratul de fundație din balast în proporție de 70%. De asemenea, la categoria de lucrări: scurgerea apelor, rigolele carosabile sunt realizate în proporție de 70%, armături la rigole în proporție de 90%.
La breteaua nr. 3 sunt executate umpluturile în proporție de 30% și stratul de fundație din balast 10%.

La breteaua nr. 4 sunt executate umpluturile în proporție de 60%, precum și stratul de fundație din balast în proporție de 40%.
La scurgerea apelor rigolele carosabile sunt montate în proporție de 50%, iar armăturile aferente rigolelor în proporție de 60%.
Pentru pasajul superior sunt forate coloanele în vederea realizării fundaţiei infrastructurii acestuia.
În paralel cu lucrările menţionate se confecționează grinzile din beton pentru suprastructura pasajului.
Pasajul suprateran va avea o lungime de 226,30 metri și o lățime totală de 19,38 metri. Pasajul va avea 9 deschideri cu o lățime a părții carosabile de 14 metri și două benzi pe fiecare sens de mers.
La încheierea acestor lucrări, la finalul anului 2015, cei care doresc să ocolească Oradea vor putea să facă acest lucru în câteva minute. Astfel, vor fi eliminate și blocajele de trafic, iar zona industrială din preajma drumului de centură se va dezvolta și ea datorită descongestionării traficului și oferind condițiile necesare celor care execută trafic greu.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut