Știri

noiembrie 26, 2015

Share:

S-a încheiat amenajarea văii pârâului Pasteur

news-image

Administraţia Bazinală Ape Crişuri a finalizat proiectul „Amenajare valea Pasteur la Oradea, judeţul Bihor”, în cadrul căruia au fost efectuate lucrări de amenajare a albiei pârâului, în principal pentru a se reduce riscul de inundaţii.

Proiectul a fost demarat în luna mai şi a avut ca scop îndeplinirea obiectivelor generale ale „Strategiei naţionale de gestionare pe termen mediu şi lung a riscurilor la inundaţii”, respectiv a obiectivelor sociale, economice şi ecologice, în contextul unei dezvoltări durabile în ceea ce priveşte cursul de apă.

În cursul zilei de azi, 26 noiembrie, reprezentanții Ministerul Mediului, ai Administrației, respectiv ai Primăriei Oradea au efectuat o vizită în teren cu ocazia finalizării proiectului, eveniment la care administrația locală a fost reprezentată de către viceprimarul Huszar István.

„Obiectivul general al proiectului a constat în implementarea măsurilor adecvate pentru reducerea riscului la inundaţii cu 95% în bazinul hidrografic al pârâului Pasteur. În acest sens, s-a realizat un canal închis, pe o lungime de 1705 m şi s-au realizat lucrări de regularizare a albiei, pe o lungime de 1052 m”, a spus directorul tehnic Pásztor Sándor.

Lucrările realizate au fost amplasate pe cursul văii pârâului Pasteur, pe teritoriul administrativ al municipiului Oradea. Amenajarea albiei a fost necesară pentru reducerea gradului de risc la inundaţii, asigurarea accesului în gospodării, protecţia construcţiilor din zonele adiacente malurilor, drumurilor şi asigurarea tranzitării debitelor mari lichide şi solide precum şi reducerea gradului de poluare a apei.

Legat de această investiție, viceprimarul Huszár István a menționat că amenajarea văii Pasteur este un proiect foarte important deoarece prin realizarea acesteia locuitorii zonei nu se vor mai confrunta cu probleme legate de inundații, calitatea lucrărilor derulate și controlate de către Administrația Bazinală Ape Crișuri fiind un exemplu de urmat.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut