Știri

ianuarie 27, 2016

Share:

SPUNE STOP ABUZULUI, NEGLIJĂRII ŞI EXPLOATĂRII COPIILOR!

news-image

Ieri, 26 ianuarie 2016, la sediul ASCO a avut loc o sesiune de informare privind caracteristicile generale, cauzele, consecinţele violenţei domestice şi servicii de prevenire şi suport pentru victimele acestui fenomen. La întâlnire au participat cele 13 coordonatoare ale creşelor publice din Oradea, Adina Ciucioiu – şef Serviciu Programe Sociale şi Andreea Mihaela Pontoş – asistent social în cadrul Fundaţiei People to People.

Obiectivul principal al acestui seminar a fost prezentarea modalităţilor de prevenire, identificare, semnalare, evaluare şi soluţionare a suspiciunilor de abuz, neglijare şi exploatare a copiilor care beneficiază de serviciile oferite în cadrul creşelor din structura Centrului de Îngrijire şi Educaţie Timpurie – Creşe.

Serviciile de educaţie şi îngrijire timpurie au obligativitatea de a sesiza orice situaţie care pune in pericol siguranţa şi integritatea copiilor si de a colabora cu instituţiile abilitate pentru a interveni prompt şi a soluţiona aceste cazuri.

Pentru identificarea cât mai rapidă a cazurilor de violență, abuz, neglijare, exploatare și pentru a putea interveni într-un mod eficient, coordonatoarele Centrului de Îngrijire și Educaţie Timpurie – Creşe şi Andreea Mihaela Pontoş, asistent social în cadrul Fundaţiei People to People, au dezbătut aspecte importante legate de fenomenul violenței, abuzului, neglijării și exploatării şi despre rolul educatorilor în prevenirea si combaterea acestor fenomene.

0259-983 – telefonul Copilului din cadrul DGASPC.

0800 500 333 – linia telefonică gratuită, la care operatorii vor răspunde non-stop, gestionată de Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei și Bărbaţi.

0800800678 – linia telefonică gratuită, disponibilă non-stop pentru sesizarea suspiciunilor de trafic de persoane, gestionată de Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut