Știri

mai 09, 2018

Share:

Târgul de carte Gaudeamus și-a deschis porțile pentru a cincea oară la Oradea

news-image

În Piața Unirii a avut loc miercuri, 9 mai, deschiderea oficială a celei de-a cincea ediții a Târgului de carte Gaudeamus la Oradea, ediție care va fi deschisă publicului până duminică, 13 mai.

Evenimentul este organizat de Radio România, Primăria Municipiului Oradea și Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune și are loc în perioada 9 – 13 mai, în Piața Unirii. Programul de vizitare este între orele 10:00 – 20:00, iar duminică – ultima zi a târgului, între orele 10:00 – 15:00.

Deschiderea evenimentului a fost făcută de primarul Ilie Bolojan, de preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus Oradea 2018, prof. univ. dr. Sorin Șipoș și de directorul Radio România, dl. Georgică Severin.

„Mulțumesc tuturor expozanților, tuturor editurilor prezente aici la Oradea. Îi invit pe toți orădenii, pe toți cei care iubesc cartea, pe toți cei care consideră cititul o delectare, pe toți cei care vor să știe mai multe să vină să viziteze Târgul Gaudeamus și să cumpere cărți”, a spus primarul Ilie Bolojan.

Preşedintele de onoare al Târgului Gaudeamus Oradea 2018, prof. univ. dr. Sorin Șipoș, a completat: „Cartea trebuie să o privim ca pe o ocazie de înțelepciune, o carte care ne pregătește pentru viață, pentru profesiune, pentru tot ceea ce trebuie să însemnăm noi pentru România de astăzi. Târgul Gaudeamus este un târg al tuturor celor dornici de cunoaștere, al tuturor celor care doresc să se autodepășească, și nu în ultimă instanță, Târgul Gaudeamus este un proiect al înțelepciunii românești, un proiect pentru educație. Îi invităm pe toți orădenii, pe tineri, pe studenți, pe liceeni, pe copii să ne treacă pragul.”

La această ediție vor fi peste 60 de expozanţi reuniţi în 46 de standuri, pe o suprafață de 800 mp, reprezentând principalele categorii active pe piaţa de carte şi educaţie din România – edituri, agenţii de difuzare de carte, muzică şi produse multimedia, edituri străine reprezentate de către distribuitori de carte.

Pe lângă elementele specifice unui eveniment expoziţional dedicat cărţii – mii de volume, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii, vizitatorii se vor putea bucura și de muzică bună, ateliere de creaţie și concursuri cu premii atractive. În cadrul târgului, orădenii vor avea posibilitatea să aleagă dintre cele mai recente și mai căutate titluri ale momentului, atât în limba română cât și în germană, maghiară și engleză.

De asemenea, vor avea loc și evenimentele tradiționale, precum „Invitați de nota 10: Olimpicii României” (elevi din Bihor premiați la olimpiadele internaționale la difierite discipline), proiectul „Cărțile se întorc acasă”, în cadrul căruia orădenii care au prea multe cărți de care nu mai au nevoie sunt așteptați să le doneze, precum și premiile Gaudeamus Oradea 2018. Premiile Gaudeamus Oradea 2018 vor fi decernate duminică, 13 mai, începând cu ora 13.00.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut