Reprezentanții operatorului de salubritate licențiat S.C. RER Ecologic Service și ai Direcției Tehnice din Primăria Oradea au susținut azi, 23 octombrie 2015, o conferință de presă cu privire la stadiul pregătirii pentru perioada de iarnă, respectiv starea utilajelor și a mașinilor speciale destinate deszăpezirii orașului.
Conferința de presă a avut loc în teren, la punctul de lucru RER de pe str. Moreni. La conferință au participat: Ionel Ban – director producție RER Ecologic Service, Emil Bențan – director adjunct al Direcției Tehnice din Primăria Oradea și Mircea Stejărean – șef Serviciu Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Oradea.
“Suntem pregătiți pentru perioada de iarnă încă din momentul aprobării în Consiliul Local a programului de deszăpezire. În total, avem 30 de utilaje destinate deszăpezirii” a spus directorul adjunct al Direcției Tehnice, dl. Emil Bențan.
În ceea ce privește materialele antiderapante, directorul RER, dl Ionel Ban a completat: “Momentan, avem în stoc 500 tone de sare, 320 tone nisip și 61 tone clorură de calciu solidă. Pe lângă utilajele mari, sunt pregătite de intervenție și utilajele de capacitate mică, care se folosesc pentru deszăpezirea trotuarelor sau aleilor. Totodată, avem 160 de persoane pregătite să intervină manual acolo unde va fi nevoie de încărcat zăpada. Dacă zăpada va cădea în cantități mari, aceasta va fi transportată către cele două locații pregătite în acest sens în Cartierul Veteranilor și pe str. Iancu de Hunedoara”.
În ceea ce privește acțiunea de deszăpezire a zonei centrale, recent reabilitată, șeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Oradea – Mircea Stejerean a precizat că s-a solicitat Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) din Primăria Oradea, specificații clare privind deszăpezirea acestei zone și tipul de soluții antiderapante care pot fi folosite făra a afecta pavajul.
Intervențiile pentru deszăpezire sunt de trei tipuri: de prevenire ori de neutralizare a poleiului, de împrăștiere a materialului antiderapant, când stratul de zăpadă este de maximum 5 cm, și de deszăpezire când stratul de zăpadă depășește acest nivel.
Municipalitatea a decis să păstreze în continuare regula priorității străzilor în funcție de intensitatea traficului auto. Astfel, primele străzi pe care se va acționa vor fi cele 149 de străzi din categoria Urgența I, adică cele de acces în oraș, marile bulevarde și arterele principale, inclusiv cele pe care circulă mijloacele de transport în comun. În Urgența II sunt cuprinse 226 de străzi, majoritatea în cartierele de blocuri, iar în Urgența III alte 197 de străzi secundare. În ultima categorie, respectiv urgența IV rămân 242 de străzi, majoritatea aflate la periferia orașului sau pe dealuri.
În final, directorul RER, dl. Ionel Ban a făcut un apel către conducătorii auto, ca în perioada când se va interveni cu utilajele specifice pentru deszăpezirea orașului, aceștia să manifeste înțelegere și să le acorde prioritate în trafic, pentru ca acest serviciu public de deszăpezire a municipiului să se desfășoare fără incidente și fără perturbări ale traficului.
În atașament poate fi vizualizată lista cu cele 30 de utilaje care vor participa la deszăpezire.
Lista utilaje si stocuri Octombrie 2015-1.pdf
descarcă
octombrie 23, 2015
Una dintre echipele de montatori italieni a început săptămâna aceasta montarea elementelor primei fântâni arteziene, din cele patru care vor fi amplasate în Piața Unirii.Primele...
octombrie 23, 2015
În urma analizării situaţiei furnizării apei calde şi a căldurii în municipiu, comisia mixtă formată din reprezentanţii Primăriei Oradea şi cei ai Societăţii de Termoficare...