Trimite unui prieten

Pui de lamă la Zoo Oradea

Vineri , 10 Ianuarie 2020, 14:41

Exportă PDF - Pui de lamă la Zoo Oradea Tipărește pagina - Pui de lamă la Zoo Oradea Trimite unui prieten - Pui de lamă la Zoo Oradea
Pui de lamă la Zoo Oradea

La Grădina Zoologică din Oradea s-a născut în urmă cu trei săptămâni un pui de lamă, al doilea în decurs de un an, familia lamelor ajungând astfel să numere cinci exemplare.

Deocamdată puiul de lama se hrănește doar cu lapte matern, urmând ca, treptat, să-i fie introduse în meniu legume mărunţite, morcov, sfeclă, varză, bostan, inclusiv mere.

„Este foarte bine când într-o grădină zoologică apar pui, e un semn că animalele se bucură de îngrijire și alimentație adecvată. Apoi, se înnoiește sângele și scade riscul apariției unor pui bolnavi", menționează Florin Ienciu, biologul Grădinii Zoologice Oradea.

Mama și puiul pot fi admirați de către vizitatori într-un țarc situat lângă locul de joacă. Proaspătul locatar de la Zoo Oradea nu are deocamdată un nume.

Puiul de lamă nu este singurul locatar nou al Grădinii Zoologice din Oradea. Zilele trecute, familia caprelor cameruneze s-a mărit cu doi iezi (un mascul și o femelă), iar familia oilor cameruneze, cu trei miei (un mascul și două femele). De asemenea, în ultimele luni, colecția de animale a Zoo Oradea s-a îmbogățit cu pui de elan, zebu, măgar, ponei, rațe și gâște sălbatice.

Programul de vizită al Zoo Oradea în această perioadă este zilnic, între orele 9-17 (ora 16, la casierie), iar începând de la 1 aprilie și până la 1 septembrie, zilnic, între orele 9-19 (ora 18, la casierie). Un bilet de intrare pentru adulți costă 18 lei, în timp ce copiii peste 3 ani până la 18 ani, pensionarii și persoanele cu dizabilități au de achitat 9 lei. Abonamentul anual pentru adulți costă 160 de lei, iar cel pentru copii 3-18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități - 80 lei. Copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani au acces gratuit.

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2