Trimite unui prieten

S-a aprobat realizarea centurii ocolitoare a comunei Sântandrei

Joi , 10 Septembrie 2020, 16:35

Exportă PDF - S-a aprobat realizarea centurii ocolitoare a comunei Sântandrei Tipărește pagina - S-a aprobat realizarea centurii ocolitoare a comunei Sântandrei Trimite unui prieten - S-a aprobat realizarea centurii ocolitoare a comunei Sântandrei
S-a aprobat realizarea centurii ocolitoare a comunei Sântandrei

În cadrul ședinței de Consiliu Local de azi, 10 septembrie, consilierii locali au aprobat încheierea unui acord de asociere între municipiul Oradea, comuna Sântandrei și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Oradea, privind realizarea centurii ocolitoare a comunei Sântandrei.

Având în vedere problemele de trafic, care privesc inclusiv asigurarea mobilității între municipiul Oradea și unitățile administrative-teritoriale care se află în apropierea municipiului, precum și necesitatea conectării infrastructurii rutiere a acestora la proiectele de mare anvergură și de interes național la nivelul Zonei Metropolitane, au fost identificate posibilități de realizare a unor drumuri de legătură între Oradea și unitățile administrativ-teritoriale din zona sa periurbană. Astfel, au fost încheiate acorduri prin care a fost realizat și dat în folosință drumul de legătură dintre Oradea și comuna Sântandrei precum și drumul de legătură dintre Oradea și Oșorhei.

Pornind de la aceleași principii, Zona Metropolitană a pregătit și obiectivul de investiții "Centura ocolitoare a localității Sântandrei care, cu toate că afectează doar raza teritorial-adminsitrativă a comunei Sântandrei, se va intersecta la km 3 atât cu drumul de legătură dintre Oradea și Autostrada Transilvania, cât și cu drumul expres Oradea- Arad, înfluențând în mod direct mobilitatea urbană și conectivitatea rutieră eficientă a municipiului.

Conform spuselor primarului Ilie Bolojan, această centură de aproximativ 5 km lungime, ocolește localitatea Sântandrei spre Criș, asigurând acces la nodul rutier important care se va realiza în spatele gării Ioșia.

"Practic acest drum va veni în ajutorul celor care vin dinspre Giriș, Palota, Sânnicolau Român, Toboliu, să ocolească localitatea Sântandrei, să evite ambuteiajele care sunt în prezent acolo și să se urce direct pe legătura cu autostrada sau să meargă către Arad pe drumul expres, pentru că acolo va fi un nod rutier, sau să treacă pe dedesubt și să intre direct în Oradea pe drumul care este amenajat în prezent. Valoarea estimată este de 9 milioane de euro fără TVA. Ne dorim ca și pentru această centură, ca și în cazul centurii Oșorhei, să demarăm lucrările anul viitor pe o finanțare din fonduri europene, în prezent având finalizat studiul de fezabilitate", a declarat Ilie Bolojan.

În cadrul investiției pe lângă realizarea drumului propriu-zis se vor face acostamente, parapeți de siguranță, panouri fonoabsorbante, podețe și poduri, trotuare unde este nevoie.

Durata estimată de execuție a obiectivului de investiții este de 16 luni din care: proiectare 2 luni, execuție 14 luni.

 

 

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421