Trimite unui prieten

Se apropie de final realizarea drumului care face legătura între Calea Aradului și șoseaua de centură

Luni , 14 Septembrie 2020, 16:52

Exportă PDF - Se apropie de final realizarea drumului care face legătura între Calea Aradului și șoseaua de centură Tipărește pagina - Se apropie de final realizarea drumului care face legătura între Calea Aradului și șoseaua de centură Trimite unui prieten - Se apropie de final realizarea drumului care face legătura între Calea Aradului și șoseaua de centură
Se apropie de final realizarea drumului care face legătura între Calea Aradului și șoseaua de centură

Realizarea drumului de legătură între Calea Aradului și str. Ogorului în zona pasajului denivelat între șoseaua de centură a municipiului și strada Universității, se apropie de finalizare.

Obiectivul de investiție este situat în apropiere de Era Shopping Park și Piața 100, fiind delimitat la est de strada Ogorului și Parcul industrial Oradea, la nord de Piața 100 și centrele comerciale din zonă, la sud de Aeroportul Internațional Oradea, iar în partea de vest de DN 79 Oradea - Arad.

Lucrarea este coordonată de Zona Metropolitană Oradea.

Până acum pe suprafața străzii a fost turnat stratul de binder, urmând să fie turnat și ultimul strat, stratul de uzură.

Lucrările sunt executate de firma S.C Porr Construct SRL.

„Lucrările sunt în grafic, ele au început în cursul lunii iunie și au ca termen de finalizare 6 luni de zile. În acest moment 75 % din lucrare este executată și estimăm că undeva la începutul lunii octombrie acest drum va fi dat în folosință. O dată finalizat, acest drum va fi foarte util pentru toți cei care vin dinspre Arad și merg spre Cluj sau Felix, care astfel vor vira direct la dreapta înainte de complexul Era Shopping și nu vor mai intra în sensul giratoriu din Calea Aradului, ci își vor scurta traseul intrând direct în drumul de centură, traficul din sensul giratoriu de pe Calea Aradului fiind astfel descongestionat", a precizat viceprimarul Florin Birta.

Valoarea lucrării este de 3.963.471 lei plus TVA, această sumă reprezentând proiectare și execuție.

Traseul drumului de legătură are o lungime totală de 860 m, pornește de la intersecția cu Calea Aradului și se suprapune cu strada existentă până la km 0+323, apoi intersectează culoarul aerian, traversându-l până până la km 0+448.

În continuare, traseul are un profil mixt și se suprapune parțial cu Piața 100, urmărind taluzul de la limita de proprietate cu Aeroportul Internațional Oradea, de unde se suprapune cu zona amenajată adiacentă Pieței 100 (parcare, drum de deservire). La sfârșitul traseului se intersectează cu sensul giratoriu de pe str. Ogorului.

Pe întreg traseul se asigură drenarea, colectarea și evacuarea apelor pluviale, dar și iluminatul public.

În atașament găsiți o galerie foto.

  

 

Galeria foto - Se apropie de final realizarea drumului care face legătura între Calea Aradului și șoseaua de centură

Donatii spitale
Sectie de votare
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
ROHU 421