Consultări publice

iulie 14, 2020

Consultare publică pentru proiectul ”Oradea – Oraș verde 2030”.

 

Prin proiectul „Oradea – oraș verde 2030” s-au inventariat și continuă să se identifice în continuare zonele din oraș în care se impune amenajarea de spații verzi, cetățenii fiind invitați să participe începând de azi, 14 iulie, timp de două săptămâni, la consultarea publică și să vină astfel cu sugestii și propuneri privind zonele în care ei locuiesc, la adresa de email directia.tehnica@oradea.ro

Proiectul „Oradea – Oraș verde 2030” pornește de la principiul unei distribuţii echilibrate a spațiilor verzi, distribuție care trebuie să  asigure  accesul facil al tuturor orădenilor prin realizarea unei durate maxime de deplasare de la locuință la spațiul public urban verde de 5 minute de mers pe jos , respectiv cca 300 m distanță până la spatiul public verde.

Astfel, programul de regenerare și revitalizare al spațiului urban început de către municiplaitate continuă și pentru perioada 2021 – 2030. Obiectivele urmărite prin acest program sunt următoarele: o distribuţie echilibrată a spațiilor verzi; extinderea suprafeței de spații verzi la nivel de oraș; creșterea indicatorului de  spațiu verde/cap de locuitor; creșterea procentului de populație care se află la mai puţin de 5 minute de mers pe jos de suprafetele verzi,  la peste 90% în 10 ani.

În ultimii 10 ani, în Oradea  suprafața de spatiu verde amenajat s-a mărit cu 24,08 ha, ajungând până la sfârșitul anului 2019 la 534 ha, lucru care a fost posibil prin realizarea mai multor  investitii publice, respectiv prin transformarea unor terenuri degradate, a unor suprafețe lăsate în paragină în spații verzi funcționale care au fost astfel redate cetățenilor orașului. 

Proiecte de regenerare urbană propuse pentru 2021 -2030 se împart în trei categorii:  I. proiecte de regenerare care se vor realiza prin reconversie funcțională II. Programe de împădurire, III. Proiecte de regenerare urbană prin centre și sub-centre de cartier(piațete, scuaruri) cu componenta de spații verzi.

În atașament pot fi vizualizate toate planșele aferente proiectului „Oradea – Oraș verde 2030”.

 

  

 

 

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut