Consultări publice

iulie 01, 2011

Dezbatere publică pe tema sterilizării câinilor

Pentru a evita înmulţirea necontrolată a câinilor pe raza municipiului Oradea, municipalitatea propune un proiect care prevede sterilizarea câinilor din oraş. Conform propunerii municipalităţii, ar urma să fie sterilizaţi toţi câinii mai mari de 6 luni, excepţie făcând acele animale care sunt bolnave sau bătrâne, câinii cu pedigree destinaţi înmulţirii controlate şi acei câini ai căror proprietari nu doresc sterilizarea. Pentru această categorie, proprietarii ar urma să plătească anual 100 lei/căţel nesterilizat, bani destinaţi întreţinerii în adăpost a unui câine şi sterilizării.

În elaborarea acestui proiect Primăria municipiului Oradea s-a consultat cu medicii veterinari din Oradea, fundaţia S.O.S Dogs, asociaţiile de proprietari, Asociaţia Chinologică şi Direcţia Sanitar Veterinară.

Toţi cei interesaţi de acest proiect sunt invitaţi să participe la o dezbatere publică care va avea loc pe data de 11 iulie 2011, de la ora 17.00, în sala mare a primăriei. După ce va fi supus dezbaterii publice, proiectul va intra în şedinţă de consiliu pentru aprobare, urmând să intre în vigoare la un an de la aprobare. 

 

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut