Trimite unui prieten

Ambasadorul Slovaciei în vizită la Primăria Oradea

Vineri , 15 Septembrie 2023, 15:28

Exportă PDF - Ambasadorul Slovaciei în vizită la Primăria Oradea Tipărește pagina - Ambasadorul Slovaciei în vizită la Primăria Oradea Trimite unui prieten - Ambasadorul Slovaciei în vizită la Primăria Oradea
Ambasadorul Slovaciei în vizită la Primăria Oradea

Excelența Sa Dl. Peter Hatiar, ambasadorul Slovaciei, a trecut azi pragul Primăriei Oradea, unde a avut o întâlnire de lucru cu primarul Florin Birta.

Ambasadorul a fost însoțit de deputatul Adrian Merka, prezența sa la Oradea fiind prilejuită de evenimentele organizate în Cetatea Oradea cu ocazia Zilelor Culturii Slovace.

La întâlnire a participat și consilierul primarului, Călin Corpaș.

Zilele Culturii Slovace marchează şi Ziua Națională a Republicii Slovace, fiind organizate de către Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), Primăria Oradea și Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, cu sprijinul Departamentului pentru slovacii din diaspora din cadrul Guvernului Slovaciei.

Încă de la începutul discuției, primarul Florin Birta a subliniat faptul că „Oradea este un oraș multicultural, care se mândrește cu diversitatea culturală, etnică și confesională, context în care apreciază aportul comunității slovace la viața orașului".

De asemenea, primarul Oradiei și-a exprimat interesul față de expertiza slovacă privind valorificarea deșeurilor în cadrul economiei circulare, recunoscută la nivel european.

Edilul a vorbit apoi despre etapele parcurse în dezvoltarea orașului din ultimii ani, arătând că Oradea a crescut și s-a dezvoltat, fructificând la maxim oprtunitățile aduse de fondurile europene, care au deschis orașul pentru numeroase investiții private.

Atât ambasadorul Slovaciei, cât și primarul Florin Birta s-au angajat să exploreze noi posibilități de parteneriat între Oradea și un oraș din Slovacia, comparabil ca mărime cu municipiul nostru.

Excelența Sa Dl. Peter Hatiar a vorbit și despre interesul arătat de președinta Slovaciei, Zuzana Čaputová, pentru vizitarea orașului nostru, primarul Florin Birta manifestându-și în acest sens toată deschiderea.

Atât oaspetele slovac, cât și deputatul Merka i-au propus primarului Florin Birta amplasarea unui bust al clericului catolic de origine slovacă Jozef Kozacek, în Oradea.

„Noi ne recunoaștem istoria, nu avem astfel de probleme. Ne recunoaștem istoria și o respectăm așa cum a fost, iar oamenii care au avut un cuvânt de spus în istoria Oradiei vor fi mereu la loc de cinste", a spus primarul, arătând că, în acest sens va fi amenajată în Parcul 1 Decembrie o alee a personalităților.

În atașament găsiți o galerie foto.

 

 

 

 

 

Galeria foto - Ambasadorul Slovaciei în vizită la Primăria Oradea

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator