Trimite unui prieten

Cererile pentru ajutorul de încălzire se preiau pe tot parcursul sezonului rece 2022-2023

Vineri , 25 Noiembrie 2022, 6:55

Exportă PDF - Cererile pentru ajutorul de încălzire se preiau pe tot parcursul sezonului rece 2022-2023 Tipărește pagina - Cererile pentru ajutorul de încălzire se preiau pe tot parcursul sezonului rece 2022-2023 Trimite unui prieten - Cererile pentru ajutorul de încălzire se preiau pe tot parcursul sezonului rece 2022-2023
Cererile pentru ajutorul de încălzire se preiau pe tot parcursul sezonului rece 2022-2023

Direcția de Asistență Socială Oradea aduce la cunoștința cetățenilor că preluarea cererilor și a declarațiilor pe proprie răspundere, precum și a documentelor necesare acordării ajutorului pentru încălzirea locuinței, sezonul rece 2022-2023, se face pe tot parcursul sezonului rece iar solicitările pentru acordarea suplimentului pentru energie se fac pe tot parcursul anului.

De la începutul perioadei și până la data de 20 noiembrie 2022, s-au înregistrat 1.981 cereri, dintre care 1.539 pentru energie termică, 105 cereri pentru gaze naturale, 325 pentru combustibili solizi și 12 solicitări pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie electrică. Consumatorii vulnerabili care au depus aceste solicitări vor intra în drepturi începând cu data de 1 noiembrie 2022, iar cererile depuse după data de 20 a lunii vor intra în plată începând cu luna următoare.

Faţă de anul 2021, numărul cererilor a crescut cu 437, anul trecut, până la această dată, înregistrându-se 1544 de cereri.

Consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică, gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/sau petrolieri  beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 1.386 lei în cazul familiilor şi 2.053 lei în cazul persoanelor singure. Pentru acordarea suplimentului de energie solicitanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții (privind veniturile și bunurile aflate în proprietate).

Suplimentul pentru energie se acordă lunar, inclusiv în perioada sezonului rece, în sumă fixă în funcție de sursele de furnizare a energiei utilizate, în cuantum de: 30 de lei pe lună pentru consumul de energie electrică; 10 lei pe lună pentru consumul de gaze naturale; 10 lei pentru consumul de energie termică și 20 lei pentru consumul de combustibili solizi și/sau petrolieri.

Cererile pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie termică vor fi certificate de către asociațiile de proprietari, acestea specificând numărul camerelor branșate la sistemul de energie termică, numărul și numele persoanelor luate în calcul la stabilirea cheltuielilor pentru întreținere, și codul furnizorului de energie termică.

Consumatorii particulari vor prezenta ultima factură emisă de S.C. Termoficare Oradea.

Totodată, pentru accesarea suplimentului pentru energie, în vederea identificării codului de client CLC/POD, persoanele vor depune în original sau fotocopie factura integrală (față/verso) pentru energie electrică/gaze naturale, în vederea operării, de către furnizor a reducerii la plata facturii.

Titularii ajutoarelor pentru încălzire și a suplimentului energetic sunt obligați să comunice orice modificare intervenită în situația locativă, componența familiei și a veniturilor acesteia, în termen de 5 zile de la data la care a intervenit modificarea. Comunicarea modificărilor se face prin depunerea unei noi Cereri și declarații pe propria răspundere însoțită de documentele doveditoare care justifică modificarea.

Preluarea cererilor și a documentelor justificative se face la sediul Direcției de Asistență Socială Oradea - str. Primăriei nr. 42 - Serviciul Relații cu Publicul și Evaluare Inițială, în următorul interval orar: luni - miercuri 07:30 - 16:30, joi  07:30 - 18:30, vineri 07:30 - 16:00 și la Centrele Sociale Multifuncționale Rogerius ll (str. Ep. Ioan Suciu nr.1 bl. ZP1), Nufărul (str. Nufărului nr. 47, bl. D111) și Ioșia (Aleea Călinului nr. 9) de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 - 16.00.

Oradea colecteaza selectiv
Serviciul 112
Situatii de urgenţă
Digital Oradea
Regulament APTOR
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Harta Oradiei
PUG
Consultare PRU Nufărul 1
Harta intravilan
Registrul local al spaţiilor verzi din municipiul Oradea
Inchiriere locuinta
Ghid colectare deseuri
Oradea City Report
Piste de biciclete
MobilePay
Trafic greu
TPark
T-park SMS
AmParcat
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
Valorificarea energiei geotermale
POCA2
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Ambulator