Trimite unui prieten

S-au aprobat SF-ul și indicatorii tehnico-economici pentru centrala fotovoltaică de pe str. Traian Blajovici

Vineri , 10 Iunie 2022, 14:37

Exportă PDF - S-au aprobat SF-ul și indicatorii tehnico-economici pentru centrala fotovoltaică de pe str. Traian Blajovici Tipărește pagina - S-au aprobat SF-ul și indicatorii tehnico-economici pentru centrala fotovoltaică de pe str. Traian Blajovici Trimite unui prieten - S-au aprobat SF-ul și indicatorii tehnico-economici pentru centrala fotovoltaică de pe str. Traian Blajovici
S-au aprobat SF-ul și indicatorii tehnico-economici pentru centrala fotovoltaică de pe str. Traian Blajovici

Consilierii locali au aprobat astăzi, 10 iunie, în cadrul ședinței extraordinare de îndată, studiul de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici pentru realizarea unei centrale electrice fotovoltaice pe str. Traian Blajovici. Proiectul va fi depus de către SC Termoficare Oradea S.A. spre finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență - Pilonul I. Tranziția verde - Componenta C6 - Energie. Măsura de investiții I.1 - Noi capacități de producție de energie electrică din surse regenerabile, prin care își poate realiza scopul de a tinde către independență energetică și de a contribui la scăderea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul general al proiectului este valorificarea resurselor energetice regenerabile (solară) pentru producerea energiei verzi pentru autoconsum și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul orașului Oradea. Obiectivele principale sunt reducerea consumului de energie electrică din surse convenţionale, reducerea costurilor cu energia electrică şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Investiția constă în realizarea unei centrale electrice fotovoltaice amplasate în parcarea de pe strada Traian Blajovici din municipiul Oradea, destinată în special autoconsumului de energie electrică prin alimentarea cu energie electrică a stației termice geotermale (STG) și a stațiilor de încărcare auto aparținând Sălii Polivalente.

Pentru realizarea investiției, se propune un sistem de module fotovoltaice montate pe o structură metalică fixă, cu fundații de beton, orientate spre sud-est, sud-vest, la un unghi de înclinație de 10°, grupate în șiruri, care vor fi conectate la invertoare de 20 kVA, distribuite, după o configurație definitivată de către proiectant, care să acopere parțial baza de consum de energie electrică a Stației Termice Geotermale, aflată în construcție, din vecinătatea noii Săli Polivalente, în timpul zilei.

Astfel, conform dimensionărilor realizate se vor instala un număr de aproximativ 1.480 de module fotovoltaice, cu o putere totală instalată de aproximativ 858,40 kWp, având următoarele caracteristici:

-     Energia electrică consumată, medie anuală: 3.690,00 MWh/an (estimativ  STG - Sală Polivalentă);

-     Puterea totală instalată estimată a centralei fotovoltaice: 858,40 kWp;

-     Energia produsă fotovoltaic, medie anuală estimată: 930,68 MWh;

-     Economia de energie electrică estimată: 25,22%;

-     Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în tone echivalent CO2/an = 574,88 tone.

Valoarea totală a investiției este de 12.526.987,79 lei inclusiv TVA. Durata de realizare este de 18 luni.

 

 

Refugiati
Situatie Covid
Serviciul 112
Consultare plan de actiune
Consultare strategie integrata
Consultare plan mobilitate
Bugetare participativa
Reabilitarea sistemului de termoficare
Chestionar CityWalk
Twitter
Harta Oradiei
Harta intravilan
Inchiriere locuinta
Oradea City Report
Oradea City App
MobilePay
Trafic greu
Travel
TPark
T-park SMS
AmParcat
Piste de biciclete
Reabilitarea fatadelor cladirilor din centrul istoric
Fonduri Europene
ZMO
Regio
Fundatia de protejare a monumentelor
Termo Alert
Nufarul1
Guvernare transparenta
Reducerea birocratiei
POCA2
Valorificarea energiei geotermale
Revitalizarea urbana la nivelul Municipiului Oradea
Reabilitarea, restaurarea si refunctionalizarea zidurilor Cetatii Oradea
Scoala Dacia
Gimnaziala 11
ROHU 421
Proiect Traian Vuia
Proiect Ambulator