Știri

iulie 22, 2015

Share:

Activităţi desfăşurate de poliţiştii locali pe linie de control comercial

news-image

În perioada 01.07-17.07.2015, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Control Comercial au desfăşurat mai multe acţiuni de verificare la agenţii economici de pe raza Municipiului Oradea.

Scopul acestor acţiuni a fost verificarea avizelor şi autorizaţiilor de funcţionare eliberate de către Primăria Municipiului Oradea şi achitarea taxelor de ocupare a domeniului public, conform H.C.L. 904/2014.

Au fost verificaţi un număr de 44 agenţi economici, constatându-se 20 de contravenţii: cinci societăţi comerciale au fost sancţionate contravenţional pentru lipsa autorizaţiei de desfăşurare a activităţii de alimentaţie publică, 15 unităţi pentru lipsa avizului de funcţionare, valoarea sancţiunilor aplicate fiind de 4.300 lei.

De asemenea, au mai fost verificați agenții economici cu privire la respectarea dispoziţiilor Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, conform cărora agenţii economici sunt obligaţi să îşi desfăşoare activitatea de valorificare a produselor agricole şi de exercitare a comerţului cu aceste produse numai în locaţii special amenajate în acest sens. Astfel, au fost avertizaţi 20 de comercianți de produse agricole care își desfășoară activitatea în alte locații decât cele prevăzute de lege, urmând ca în etapa următoare poliţiştii locali să aplice sancțiuni sub formă de amendă contravențională.

Aceste acţiuni vor continua şi în viitor.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut