Știri

aprilie 15, 2016

Share:

Activităţi la Cetate în Programul Şcoala Altfel

news-image

Având în vedere faptul că, în perioada 18-22 aprilie 2016, se desfăşoară programul „Scoala altfel”, Primăria Municipiului, prin Centrul Municipal de Informare Turistică Cetatea Oradea, organizează pentru preşcolarii/elevii din cadrul diferitelor grădiniţe şi şcoli din Municipiul Oradea, şi nu numai, tururi ghidate de prezentare a istoriei Cetăţii Oradea, conform programărilor prealabile. Cu această ocazie se vor vizita: Lapidariul Muzeului Cetăţii şi Oraşului Oradea, expoziţia „Două decenii de săpături arheologice în Cetatea Oradea”, o expoziţie de arme, armuri şi obiecte de tortură din Evul Mediu, precum şi expoziţia „Rezistenţă şi represiune în Bihor”. Aceste tururi ghidate vor fi dublate de alte activităţi interesante ce se vor desfăşura în curtea Cetăţii şi care vor fi derulate de către Asociaţia Lupii din Pustă, respectiv demonstraţii de mânuire a armelor medievale, precum sabia şi arbaleta.

Reamintim că Centrul de Informare Turistică a Cetăţii Oradea a fost lansat în luna ianuarie 2016 şi organizează zilnic, între orele 8:00 – 16:00, tururi ghidate pentru turişti în limbile română, maghiară şi engleză. De asemenea, Centrul de Informare Turistică a Cetăţii Oradea oferă spre informare, în mod gratuit, turiştilor interesaţi materiale de promovare a Cetăţii dar şi a Municipiului Oradea, cărţi poştale şi hărţi la un preţ accesibil tuturor.

Evenimentul desfăşurat în Cetatea Oradea este susţinut şi de Asociaţia Pentru Sănătate, cea care va premia copiii pentru cele mai frumoase desene realizate despre Cetatea Oradea.

Scopul acestui program este implicarea tuturor copiilor preşcolari/elevi şi a cadrelor didactice în activităţi care să răspundă intereselor şi preocupărilor diverse ale acestora, să le pună în valoare talentele şi capacităţile în diferite domenii, nu neapărat în cele prezente în curriculumul naţional şi să stimuleze participarea lor la acţiuni variate, în contexte nonformale, dar mai ales să le trezească sensibilitatea faţă de comunitate şi istoria acesteia.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut