Știri

februarie 08, 2021

Share:

ADLO va rămâne partener real pentru mediul de afaceri și în anul 2021

news-image

Directorul Agenției de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) Alina Silaghi a susținut azi la sediul agenției o conferință de presă, în care a prezentat raportul de activitate pe anul 2020 al societății.

Conform spuselor dnei Alina Silaghi, la finele anului 2019, Agenția de Dezvoltare Locală Oradea SA deținea patru titluri de parc industrial, pentru cele patru amplasamente, situate pe Calea Borșului (130,02 ha) – Parcul Industrial Oradea I, strada Ogorului (83,5 ha) – Parcul Industrial Oradea II, strada Uzinelor – Parcul Industrial Oradea III (17,8 ha), respectiv strada Corneliu Baba – Parcul Industrial Oradea IV (6,5 ha).

Pentru toate amplasamentele au fost finalizate și aprobate Planurile Urbanistice Zonale, precum și proiectele tehnice pentru dotarea cu utilități publice, inclusiv racordarea la rețelele orașului. Pentru Parcurile Industriale Eurobusiness Oradea I, II si III sunt finalizate proiectele tehnice pentru dotarea cu utilităţi publice, inclusiv executarea acestora și racordarea la rețelele publice ale Municipiului Oradea, iar pentru Parcul Industrial Eurobusiness IV a fost finalizat studiul de fezabilitate pentru dotarea cu utilități publice în vederea implementării.

Doamna Silaghi a anunțat că anul 2020 a fost un an cu multe provocări pentru ADLO. În ciuda pandemiei, s-au organizat 7 sesiuni de licitație pentru terenurile din parcurile industriale, în urma cărora au fost atribuite 7 parcele de teren în suprafață totală de 99.402 mp și au avut loc trei proceduri de negociere directă cu o companie străină din Polonia, o companie din Germania și o companie româneasca, ocupându-se două parcele de teren în parcul industrial EBP I, în suprafață totală de 20.098 mp și o parcelă de teren în parcul industrial III, în suprafață de 35.737 mp. Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale pe anul 2020 este de 33.646.243 euro, urmând a se ajunge la un număr total de 8.900 de locuri de muncă până în anul 2023. În anul 2019 valoarea totală a investițiilor erau de40.678.910 euro.

„Cea mai mare investiție atrasă prin negociere directă în anul 2020 în parcurile industriale din Oradea are o valoare totală de 5,8 milioane de euro, aceasta urmând a genera un număr de 25 de locuri de muncă. Investiția constă într-o hală de producție şi depozitare bitum rutier, care va fi realizată de societatea TRUCKTRONIC SRL pe o suprafață de 35.737 metri pătrați de teren în Parcul Industrial Eurobusiness III de pe strada Uzinelor”, a declarat directorul ADLO.

În ceea a ce privește activitatea ADLO în anul trecut, având în vedere situația generată de pandemia COVID 19, ADLO a avut un rol esenţial în sprijinirea mediului de afaceri orădean, asigurând servicii de asistență pentru situații de urgență și a asigurat necesarul de echipamente de protecție pentru companiile care și-au continuat activitatea în perioada stării de urgență. Astfel că în cadrul pachetului de servicii, au distribuit în mod gratuit companiilor cu peste 25 angajați termoscanere de măsurare la distanță a temperaturii corporale și vânzarea de măști de protecție la preț de producător.

În ceea ce privește planurile ADLO pentru anul în curs, Alina Silaghi a menționat că, alături de continuarea proiectelor începute, vor deschide din această toamnă grădinița și creșa din Parcul Industrial I, respectiv vor demara construirea blocului de locuințe de serviciu pe strada Densusianu, care va fi cu 65 de apartamente. În cursul anului 2020 ADLO a finalizat lucrările privind reabilitarea imobilului de pe str. Uzinelor nr. 4, prin construirea a 20 de spații de cazare cu destinația de locuințe de serviciu pentru angajații companiilor rezidente în parcul industrial Oradea, ca suport în lupta pe care mediul privat o duce pentru atragerea și retenția forței de muncă. Apartamentele s-au dat spre închiriere companiilor rezidente interesate începând cu luna octombrie 2020.

„Pentru anul 2021 se va finaliza grădinița din Parcul Industrial 1 și va fi funcțională. Asta înseamnă că cele 2 grupe de creșă și 4 grupe de grădiniță vor fi accesibile în sistem de stat, grupele de creșe vor fi în subordonarea DASO, iar grupele de grădinițe vor fi în subordinea grădiniței nr. 54. Estimăm că în septembrie 2021 să funcționeze cele 6 grupe care s-au creat acolo, să fie pline și să reușim astfel să acoperim o solicitare care a fost demult venită din partea companiilor.

Pentru anul 2021 am propus totodată să scoatem la licitație toate parcelele de servicii pe care le mai avem pentru a reuși să răspundem solicitărilor primite. Odată cu preluarea proiectelor județului Bihor, am fost numiți și administratori și parteneri în proiectul Parcul Științific și Tehnologic Bihor, aici s-a creat echipa de implementare și momentan se lucrează la licitația proiectării și al execuției. Vom asigura să implementăm proiectul la standarde cât mai înalte.

ADLO își propune pentru anul 2021 să fie un partener pentru mediul de afaceri ca și până acum, să-i asigurăm de toată susținerea, deşi va fi probabil un an greu ne încărcăm cu răbdare, voință și disciplină de a merge mai înainte. Suntem aici pentru a fi la dispoziția lor și ne dorim un an cât mai bun și cu cât mai multe realizări, în măsura în care ei vor reuși”, a declarat dna Alina Silaghi.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut