Știri

ianuarie 15, 2015

Share:

ADP continuă investițiile începute în anii anteriori

news-image

Directorul Administraţiei Domeniului Public Liviu Andrica a susținut azi o conferință de presă de început de an, în cadrul căreia a prezentat situația investițiilor realizate sau aflate în curs de derulare în anul 2014, precum și propunerile de investiții pentru anul 2015 la nivelul instituției.
În cadrul conferinţei au fost detaliate realizările și investițiile propuse la Piața Cetate, pieţele Decebal, Nufărul, Obor, Ioșia respectiv Piața Rogerius, la Cimitirul Municipal, la parcări și ștranduri din municipiu.
Conform spuselor d-lui Andrica, investiția cea mai importantă pe anul 2014 a fost finalizarea complexului de parcare supraetajată în zona străzii Tribunalului, cu o valoare a lucrărilor de 12.564.518 lei, investiție realizată prin credit furnizor din bugetul local.
În ceea ce privește piețele din municipiu, la majoritatea acestora, în decursul acestui an au fost realizate o serie de lucrări de reabilitare. La Piața Cetate s-au realizat lucrări de modernizare la hala de carne, s-a montat instalația de paratrăsnet precum și extinderea copertinei ușoare. În ceea ce privește Piața Decebal, aici a avut loc reabilitarea copertinei și s-a realizat închiderea fațadei principale cu o structură metalică. La piața Obor au fost modernizate aleile și s-a montat și sistemul de iluminat. Pentru Piața Rogerius, au fost realizate anexele laterale cortului demontabil în valoare de 72.389 lei.
Conform spuselor directorului, la Cimitirul Municipal s-au finalizat lucrările la magazinul de pompe funebre și anexele acestuia și au fost modernizate aleile din cimitir.
Majoritatea investițiilor realizate la ADP au fost realizate din venituri proprii ale administrației, totalul investițiilor din surse proprii fiind de 1.874.327 lei.
„Anul 2014 a fost un an bun pentru Administrația Domeniului Public, societatea noastră a efectuat investiții de 3.208.632 euro, din care din surse proprii am avut o valoare de lucrări de 416.517 euro. Pentru anul 2015, societatea propune o altă investiție majoră, și anume, realizarea parcării subterane de pe strada Independenței, o parcare cu aproximativ 450 de locuri, precum și modernizarea pieței Nufărul, extinderea Cimitirului Municipal și o serie de achiziții”, a declarat d-l Liviu Andrica la finalul conferinței.
Raportul Administrației Domeniului Public SA pe anul 2015, precum și propunerile de investiții pentru acest an pot fi găsite în atașament.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut