Știri

septembrie 21, 2015

Share:

Amenzi pentru depozitarea gunoaielor pe domeniul public

news-image

Poliţiştii locali continuă să urmărească, pe timpul efectuării patrulării în zonele de responsabilitate, respectarea legislaţiei referitoare la curăţenie, atât în perimetrul zonelor de locuit, cât şi în zonele aglomerate ale oraşului. Au fost întreprinse şi acţiuni de surprindere a persoanelor care depozitează moloz sau resturi menajere pe domeniul public din Municipiul Oradea.

Astfel, în timpul efectuării patrulării în zona de responsabilitate, poliţiştii locali au surprins-o pe B.F.A. (48 de ani) în timp ce a depozitat pe domeniul public, lângă containerele de tip iglu de pe strada Horea, 3 saci cu resturi menajere, materiale plastice şi hârtii. În momentul interceptării, d-na B.F.A. nu a înţeles de ce este necesară sancţionarea contravenţională, cu amendă în valoare de 200 lei, motivând că „Le-am depozitat în saci”.

Din păcate, poliţiştii locali se confruntă cu diverse asemenea cazuri, în care unii cetăţenii nu respectă mediul înconjurător, considerând că depozitarea resturilor menajere pe domeniul public este un gest firesc, nu un prejudiciu adus mediului înconjurător şi imaginii oraşului Oradea. Pe parcursul lunii septembrie, poliţiştii locali au surprins 18 persoane în timp ce depozitau pe domeniul public moloz sau aruncau diverse resturi de alimente – chiştoace, pungi goale, peturi, coji de seminţe etc. Aceste persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 5.100 lei.

Poliţia Locală Oradea reaminteşte numărul de telefon la care cetăţenii pot apela pentru a semnala situaţii din sfera ei de competenţă – 0259.969 – Dispecerat.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut