Comitetul Local pentru Situații de Urgență din Primăria Oradea aduce la cunoștința orădenilor că, în conformitate cu O.U.G nr. 195/2005 privind protecția mediului, arderea miriștilor este strict interzisă, dacă nu se impune ca o măsură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici.
Pentru obținerea acceptului de ardere a miriștilor sau vegetației se vor depune la sediul APM Bihor următoarele documente:
– Fișa de inspecție monitorizare emisă de Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală – Unitatea Fitosanitară
– Adresa prin care a fost informată primăria în raza căreia sunt amplasate solele pentru care se solicită acceptul
– Adresă de notificare către Inspectoratul pentru Situații de Urgență
– Harta amplasamentului.
Prin arderea miriștilor şi a resturilor vegetale se degajă o serie de poluanți implicați în efectul de seră, care duc la schimbările climatice, din ce în ce mai evidente în ultimul timp pe plan mondial.
De asemenea, arderile necontrolate pot genera pagube materiale însemnate prin incendierea locuințelor, anexelor, fondului forestier, dar și victime umane.
Conform prevederilor art. 96 din OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului, cu completările și modificările ulterioare, cei care nu vor respecta prevederile legale sunt pasibili de amenzi cuprinse între 3000-6000 lei pentru persoane fizice și între 25.000-50.000 pentru persoanele juridice.
martie 25, 2015
Conform H.C.L. nr. 628/31.07.2014, în data de 10 mai 2015 va avea loc Referendumul local în vederea consultării cetățenilor din municipiul Oradea privind oportunitatea modificării...
martie 25, 2015
În vederea diminuării, respectiv stopării fenomenului persoanelor care apelează la mila publicului, patrulele din cadrul Poliţiei Locale Oradea au desfăşurat acţiuni de identificare, sancţionare şi...