Știri

decembrie 21, 2017

Share:

Au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici pentru parcarea multietajată din zona străzilor Academiei-George Barițiu

news-image

Primarul Ilie Bolojan a prezentat într-o conferință de presă susținută împreună cu cei doi viceprimari ai municipiului, Florin Birta și Mircea Mălan, principalele proiecte de hotărâri supuse aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară de azi, 21 decembrie 2017. Unul dintre acestea se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire clădire parcaje multietajate, Oradea, zona străzilor Academiei – George Barițiu”, care va fi realizat pe locul fostei baze sportive Voinţa.

Scopul principal al acestui proiect este îmbunătățirea condițiilor de parcare a autoturismelor din zona centrală a Oradiei și constituie parte din programul de construire parcări supraterane și subterane în zona instituțiilor publice din zona centrală a orașului. Pentru integrarea clădirii în fondul construit al zonei centrale și în vederea creșterii economice, se propune construirea unui complex multifuncțional constând dintr-o parcare multietajată cu o arie desfășurată de 6.768 mp precum și o clădire de birouri având aria desfășurată de 1.551,30 mp. Aceasta din urmă va avea ca rezultat un front continuu, specific zonei centrale a orașului.

Valoarea estimată a investiției este de aproximativ 4,5 milioane de euro, inclusiv TVA. Realizarea investiției va dura 18 luni.

„Nu avem în momentul de față o formulă financiară pentru a susține aceste lucrări. Există posibilitatea să reluăm o formulă pe care am mai folosit-o: formula credit-furnizor, în așa fel încât efortul de plată a parcării să fie distribuit pe mai mulți ani”- a spus primarul Ilie Bolojan.

Construcția va avea structură clasică de beton armat, iar clădirea de parcaj va avea două intrări carosabile separate, având în total două fluxuri de intrare și două de ieșire din strada Academiei și strada George Barițiu. Parcarea va avea 340 de locuri în total, din care 325 locuri auto, 6 locuri pentru handicapați și 9 pentru motociclete.

„Vom demara licitația în această iarnă, iar după adjudecare va urma o durată de aproximativ 3 luni de zile pentru realizarea proiectului tehnic și încă un an și jumătate pentru finalizarea lucrărilor. Astfel, în cursul anului 2020, în primăvară, dacă totul este în regulă, ar urma să se dea în funcțiune această parcare” – a arătat primarul, care a precizat şi că vor rămâne în funcţiune cinci dintre terenurile de tenis existente în fosta bază sportivă Voinţa.

Prin realizarea acestui obiectiv se are în vedere eliberarea carosabilului de autovehiculele parcate și redarea trotuarului pietonilor în zona centrală.

Urmărește-ne pe Social Media:

CONSTRUIT CU IN ROMANIA
© Copyright 2023
Sari la conținut